Sari la conținut

Rebobinare aparat sudura

titinicola

Postări Recomandate

Salutare,

Va rog sa ma ajutati,am achizitionat un aparat de sudura cam forjat .Cand sudez cu el nu arde electrodul imediat se lipeste si se cam incalzeste.Este bobinat cu aluminiu si as vrea sa-l bobinez cu cablu litat de cupru,nu prea ma pricep dar am inteles ca este mai bun si mai usor de bobinat cu el.V-as ruga daca este cineva care sa ma ajute cu un calcul ,ce sectiune de cablu sa folosesc in primar si cate sprire si ce cablu sa folosesc in secundar si cate spire.As dori sa-l bobinez in trepte sa pot suda si profil mai suptire.Atasez o schita cu miezul feromagnetic format din tole format i.Am inteles ca este mai bine sa-l bobinez cu primarul separat si secundarul separat pt ca este mai eficient si se menti e mai rece,nu stiu zic si eu.

Daca ma ajuta cineva MULTUMESC ATICIPAT.

post-34039-0-41656600-1446317503_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Probabil e vorba de un traf de retea de putere mare :smile:. Glumesc desigur. Cred ca ar trebui taiat cite un ''0'' de la fiecare cota. Asa se mai apropie de realitate. Avind in vedere sectiunea miezului, 36cm2,inclin sa cred ca este un traf din acelea existente in comert(chinezism). Sper sa ma insel.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Cu sarma litata chiar daca se lucreaza mai usor are dezavantajul ca are izolatia groasa, e scumpa si nu-ti incape intr-o fereastra de 9/9cm.

Parerea mea ar fi sa verifici starea izolatiei,sa nu ai spire in scurt,rezistente de contact la imbinari si borne cat mai mici si foloseste-l asa cum a fost el proiectat.

O solutie ar fi cuprul emailat sau in bumbac, insa daca n-ai mai facut asa ceva, o carcasa, un bobinaj, va fi foarte greu sa-l faci ghidat doar de forum.

Link spre comentariu

• 1 year later...

Cu sarma litata chiar daca se lucreaza mai usor are dezavantajul ca are izolatia groasa, e scumpa si nu-ti incape intr-o fereastra de 9/9cm.

Parerea mea ar fi sa verifici starea izolatiei,sa nu ai spire in scurt,rezistente de contact la imbinari si borne cat mai mici si foloseste-l asa cum a fost el proiectat.

O solutie ar fi cuprul emailat sau in bumbac, insa daca n-ai mai facut asa ceva, o carcasa, un bobinaj, va fi foarte greu sa-l faci ghidat doar de forum.

Baiatul a intrebat cum sa bobineze primarul, eu spun pe doua bobine. Ca sarma de primar poti folosi Cu+bumbac cu diametrul 2,2 la 2,5mm. Felul cum a fost bobinat cu sarma de aluminiu, este o ieftineala pentru vanzare. Daca nu ai mai facut nici un transformator pana acum, trebuie sa te documentezi si apoi treci la treaba.

Link spre comentariu

Un transformator de sudura bine dimensionat are o sec?iune de 39... 40 cm2. A?adar cei 36 cm2 nu sunt departe de realitate. Constat ?ns? ca dup? ce a ini?iat subiectul, autorul nu a mai insistat. Serviciul corect al unui traf de sudura, consta de regula ?ntr-o serie de reglaje specifice. Pentru a putea ob?ine informa?ii utile de la cei cu experienta, ar fi trebuit ata?ate fotografii cat mai sugestive ale transformatorului - dac? bine?n?eles autorul nu s-a gr?bit sa-l demoleze.

Link spre comentariu

O sirma folosita se poate utiliza in continuare pentru bobinajele transformatoarelor cu urmatoarele observatii:

- se analizeaza integritatea izolatiei la milimetru si se corecteaza cu banda izolatoare de bumbac, acolo unde este "sarita";

- daca este acoperita cu lac este posibil sa ocupe un spatiu mai mare in carcasa;

- se face un test de indoire ca sa se determine daca izolatia de email sau bumbac nu cumva este fragila.

Eu am refolosit pentru secundar, sirma cu diametrul de 5mm, prin izolarea in totalitate cu scoci din pinza de sticla.

@gsabac

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock