Sari la conținut

TDA8560Q

paradoxx89

Postări Recomandate

Am un amplif cu TDA8560Q . Pana acum a mers foarte bine nu am avut probleme cu el. Dar , lam avut la un chef pus pe 2 boxe de 20 W si a mers o noapte intreaga cam la jumate din putere. Dar a mers bine. cand lam adus inapoi acasa , pe aceleasi boxe se aude fff rau . Basul e mai mult o huruiala , inaltele foarete neclare , bazaie ... intr-un cuvant se aude deplorabil . Am putina nevoie de ajutor sa il repar. Ce poate fi stricat ? Sa schimb tda-ul ? Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce poate fi stricat ? Sa schimb tda-ul ?

In cazul dvs. cred ca a fost o eroare de executie a amplificatorului per ansamblu coroborat cu un mod de exploatare "defectuos" ("verificati si boxele"). Ati montat semireglabili pe intrarile circuitului integrat sau un divizor cu rezistente ??? Ati respectat sensibilitatea nominala pe intrare ??? Eu cred ca nu deoarece ati ajuns in situatia in care sa "oscileze" TDA-ul. Ar fi bine sa postati o imagine cu montajul facut iar pe viitor sa aplicati cele spuse anterior. Acum nu va ramane altceva de facut decat sa schimbati TDA-ul sau "boxele"!!!

Link spre comentariu

n4k7r9 hs05111 producator nu scrie. E o sigla ceva in genul unui scut cu niste litere in el...

Asa cum banuiam dar am vrut intai sa vad raspunsul dvs., cei de la a********** lucreaza cu circuite integrate "piratate". Stiu ca am mai vazut un kit cu TDA7294 de la ei, provenienta integratului fiind necunoscuta.

In concluzie, sanse sa gasiti un circuit integrat bun sunt reduse si nici nu va recomand sa riscati. Puterea circuitului integrat este aproximativ 2x10W, cam mica! Mai bine construiti un alt montaj, chiar si un amplificator audio clasic pe tranzsitoare suna mai bine decat un montaj "no name/no number" care oricand se poate defecta. Spre exemplu, un kit de amplificator audio avand la baza schema finala de la magnetofonul Rostov e mult superioara, ca si auditie, oricarei solutii cu circuite integrate in capsula monolitica. In plus, realizarea unui astfel de amplificator nu va costa, numai piesele, mai mult de 30lei, daca mai adaogati corectorul nu depasiti un 50lei. Asadar, alegerea va apartine!

Link spre comentariu

Ok . Deja a luat drumul gunoiului . Urmeaza sa achizitionez piesele pt un hexfet amplifier ( schema de pe forum ) si un antony holton (tot de pe forum ) in 2 cutii separate . Deja primul traf este terminat , urmeaza al doilea , cutiile mai trebuiesc vopsite . Saptamana viitoare sper sa am timp sa ma apuc de cablaj . Este buna alegerea ?

Link spre comentariu

Puterea circuitului integrat este aproximativ 2x10W, cam mica!

Inteleg ca din acel cod reiese ca ar fi alt IC(cel din titlu avand 2x40W)de unde ati luat datele pentru acel IC?Cum porcedati sa aflati datele dupa codul respectiv?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock