Sari la conținut

Statie de lipit / dezlipit cu suflanta aer cald

Postări Recomandate

Saltutare dragi colegi, am si eu nevoie de parerea dvs in legatura cu o statie de lipit/dezlipit cu suflanta aer cald.Marca Weller de la cat incep preturile? .Deoarece Gordak 952 cu afisaj nu mi-a lasat un feeling foarte bun, cand am vrut sa lipesc un fir de 1.5mm pe un punct deja cusitorit , dura foarte mult pana se lipea firul de fludor, am folosit si sacaz la lipire. Aceiasi lipitura a durat foarte putin cu vechiul pistol de lipit de la radioprogres.Letconul statiei are 45w si pistolul are 100w, chiar asa de ,are sa fie diferenta? adica cu aprox 50w sa nu poti lipi un fir de 1.5mm pe un punct deja cusitorit?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5957-statie-de-lipit-dezlipit-cu-suflanta-aer-cald/
Distribuie pe alte site-uri

Din cate stiu eu, statiile cu aer cald sunt dedicate componentelor SMD, care au masa termica foarte mica.

Transferul termic prin curent de aer este mai mic decat prin contact direct(ansa pistolului).

Editat de miron1947
  • 6 months later...

Saltutare dragi colegi, am si eu nevoie de parerea dvs in legatura cu o statie de lipit/dezlipit cu suflanta aer cald.Marca Weller de la cat incep preturile? 

Nu stiu daca v-ati achizitionat vreo statie Weller intre timp dar acestea din cate am vazut sunt scumpe sau foarte scume mai ales daca doresti sa le cumperi noi.Eu acuma vreo luna am vazut intr-un magazin de electronice un model care costa peste 1700 RON.Una cu aer cald tot marca Weller uite cat poate sa coste si fara TVA.

http://www.tme.eu/ro/details/wel.wha900/statii-cu-aer-cald/weller/0053171699/

Nu stiu daca v-ati achizitionat vreo statie Weller intre timp dar acestea din cate am vazut sunt scumpe sau foarte scume mai ales daca doresti sa le cumperi noi.Eu acuma vreo luna am vazut intr-un magazin de electronice un model care costa peste 1700 RON.Una cu aer cald tot marca Weller uite cat poate sa coste si fara TVA.

http://www.tme.eu/ro/details/wel.wha900/statii-cu-aer-cald/weller/0053171699/

Pai clar e prea scump,extrem de scump pentru noi amatorii , cate componente sau ce alte scule iti iei de banii astia ! :hi:

La dezlipit circuite sau componente este util?, cu condi?ia s? aibe

temperatura controlat?, sigur? ?i folosit? un timp maxim de 10 secunde,

?n faza de topire a cositorului, cu 240 de grade Celsius.

La montajul unor componente ?n regim de amator, este mai fezabil? folosirea

unui ciocan de lipit, setat ?i folosit corespunz?tor.

@gsabac

Succes !

• Like 2

Pai clar e prea scump,extrem de scump pentru noi amatorii 

Perfect de acord dar  profesionistii se intampla sa cheltuie bani gramada numai pe un ciocan http://www.tme.eu/ro/details/wel.dsx80/statii-de-dezlipit/weller/51319099/. Sunt unii care au colectii de  statii gen Weller,Metcal,JBC,Hakko s.a.m.d. Bravo lor ca isi permit. 

Editat de Ciprian 81
  • Like 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock