Sari la conținut

bobinare si calcul traffo

gneagu

Postări Recomandate

Buna ziua, doresc sa fac un traf dupa dimensiunile date in poza, dupa socotelile mele iese asa:

secundarul doresc sa scoata 48v cu 6A

primar 220v  / 550 spire, 0,8mm

secundar 48v / 120 spire, 2mm

Ma intereseaza daca am loc fizic pe aceste tole si daca socotelile mele sunt bune?

Multumesc pentru ajutor

post-27992-0-81200700-1438507694_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Revizuiti cotele la miezul interior din plastic, mi se pare ca nu sunt optimizate pe cotele tolelor. Sau reveniti un explicatii suplimentare in privinta asta. Dupa aceea, se poate calcula relativ usor daca incape bobinajul in fereastra: folosind un calcul mai detaliat sau unul mai de meserias.

Link spre comentariu

Multumesc Donpetru, dimensiunile miezului sunt: lungime 5,5 cm, latime 3,5cm si adancime 4cm, am miezul in fata ochilor, probabil nu stiu exact ce cote sa va dau pentru ca nu sunt meserias

Editat de gneagu
Link spre comentariu

Daca nu ma insel si daca nu gresesc parca se inmulteste lungimea cu latimea pentru a afla suprafata.

Lxl=5.5cm x 3.5 cm= 19.25

Apoi faci 50 : 19.25= 2.59  (50=frecventa retelei)

2.59=spire pe volt (dar tu pui 2.5)

Acu daca vrei sa-ti iasa pe secundar 50Volti faci asa:

50Volti x 2.5spire pe volt=125 spire pentru a obtine 50 volti!

Lasa-mi tu tensiunile pe care vrei sa le obtii si ti le calculez!

pentru 48 volti pe care-i doresti faci asa:

48x2.5=120 spire 

Dai 120 spire pentru 48 volti!

Daca am gresit undeva cer sa fiu corectat

Link spre comentariu

Precizati corect dimensiunile tolelor pentru ca in imaginea de mai sus este ceva gresit: cota a = 1.5cm iar "inima tolei" ati declarat-o acolo de 2,5cm - nu are cum pentru ca "inima tolei" ar trebui sa fie 2*a, adica 3cm, nu 2,5cm. Deci, masurati corect tolele.

Iar grosimea pachetului de tole spuneati ca este 4cm ???!!!

Link spre comentariu

revin cu masuri exacte

a = 1,4 cm

inima tolei este de 2,8cm

distantele intre inima si a sunt tot de 1,4cm

Inalimea E-ului este de 8,2 cm

latimea E-ului este de 5,7 cm

grosimea pachetului de E-uri este de 5 cm ( strans cat am putut eu cu doua suruburi )

post-27992-0-53425400-1438515705_thumb.png

Editat de gneagu
Link spre comentariu

Numarul de spire il cunosc, daca cititi primul post eu sunt interesat daca in acest pachet de tole exista spatiu suficient pentru a bobina primarul si secundarul, am gasit calculatorul realizat de Donpetru dar nu stiu sa il folosesc, sunt interesat si de metrajele conductorilor 

Link spre comentariu

revin cu masuri exacte

a = 1,4 cm

inima tolei este de 2,8cm

distantele intre inima si a sunt tot de 1,4cm

Inalimea E-ului este de 8,2 cm

latimea E-ului este de 5,7 cm

grosimea pachetului de E-uri este de 5 cm ( strans cat am putut eu cu doua suruburi )

Asta ar inseamna un miez pentru un transformator de cca.200VA (+ si minus ceva, depinde de domeniul de aplicatie, durata de functionare etc.).

La care program in excel semnat de mine va referiti ??

Link spre comentariu

Prietene cand te apuci sa bobinezi un traf de nou tre sa stii toate datele tehnice.De pilda nu ai specificat daca vrei sa pui izolatie intre straturi.Era un tabel parca prin tehnium care specifica nr de spire care intra in fereastra cu si fara izolatie intre straturi.Mai "sapa"dupa informatii inainte sa te apuci de treaba,nu fii de conceptie "lasa ca nu am nevoie de atata bataie de cap pt un traf ca oricum nu o sa mai ma lovesc de aceasta treaba in viitor".Mai ales ca pt un traf de alim amplif audio este recomandat sa bobinezi secundarul primul si sa ai izolatie macar intre prim si sec.Spor si sa ne tii la curent cu rezultatele.

Link spre comentariu

Trafuri de tensiuni mici am bobinat dupa ureche dar asta nu inseamna ca stiu, cand fac ceva serios ma informez cateva zile inainte sa ma apuc de treaba, astazi am tratat subiectul cu putin dezinteres pentru ca am avut unele probleme pe cap, chiar si la trafurile bobinate orbeste am izolat serios primarul de secundar.

Dupa cum a-ti ghicit este pentru un amplificator audio cu doua canale de maxim 200w per canal, sunt curios si trebuie sa existe o explicatie pentru bobinarea secundarului prima data si va rog sa explicati sa nu mor idiot.

Am inteles din ce am citit ca inima E-ului trebuie sa fie de doua ori cat o extrema dar am gasit un pachet de tole care se abate de la aceasta caracteristica si va expun masurarile facute cu sublerul in imaginea atasata

In mod normal la 2a trebuia sa fie 44mm iar la 3a / 66mm 

Pentru aceste tole inteleg ca pot face un traf cu urmatoarele caracteristici:

primar : 230v / 635 spire 0,8mm

secundar: 48v / 150 spire 1,5mm

5 A

Pachetul de tole are 5 cm grosime, asta inseamna ca miezul are 17,5 cm2, acum nu stiu sa calculez lungimea conductoarelor si volumul dar incerc sa aflu

post-27992-0-52114400-1438544971_thumb.jpg

Editat de gneagu
Link spre comentariu

Domnule Flomar, vad ca dati raspunsuri tehnice de calitate, va rog sa imi spuneti cam ce pot scoate real cu acest pachet de tole pentru o tensiune de 48v, ma intereseaza curentul maxim si grosimea conductorilor de bobinaj

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock