Sari la conținut

donpetru

Postări Recomandate

Buna ziua .

Am reusit sa realizez partea electronica a acestui proiect si tin sa multumesc autorului, pentru documentatia pusa la dispozitie. Partea de putere functioneaza rece la cei 15V cc. cu care l-am alimentat, am reusit sa fac reglajele ,masurate de colegul care a facut testele, fara nici o dificultate.

Dorind o sensibilitate mai mare am pus cite o rezistenta de 4,7K  dela intrarea inversoare, a ci U2B respectiv,U2C la masa. Acest lucru a crescut tensiunea la potentiometrul de volum la 0,7Vrms. Nu am o rezistenta la o putere compatibila pentru a masura puterea la iesire pe volum maxim insa cred ca are cei 10W pe care ii vroiam.

Nu stiu daca nu era mai bine sa cresc amplificarea din U3, sau daca e mai bine asa sa atac corectorul de ton cu un semnal mai mare. Daca imi poate da cineva o idee voi ramine recunoscator!

post-7429-0-23461400-1451473850_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari pentru initiativa abordarii acestui proiect AS15201 vers.2015. Chiar nu ma asteptam sa vad anul asta o prezentare de acest fel legata de acest kit. La un moment dat credeam ca utilizatorii nu prea sunt interesati sa abordeze proiecte audio asa de complexe!!! In fine, faptul ca dvs. ati postat rezultatul de mai sus ma face sa cred ca nu este tocmai asa. 

Referitor la marirea globa a amplificarii circuitului, sigur e vorba de U2 si nu de U3 ? 

Intre timp am comandat radiatoare TO-3 tot pe ebay (luna viitoare urmeaza sa soseasca si dupa aceea o sa va prezint cat mai curand posibil si concluziile mele).

Link spre comentariu

Da, este vorba de U2, chiar am intrebat daca era mai bine din U3. Am studiat configuratia, originala, a lui U2B, respectiv U2C, am crezut ca este un sumator cu o singura tensiune de intratre (cea din potentiometru). Acum l-am transformat in amplificator.

Nu am boxe pentru a incerca zgomotul cu intrarea la masa, insa cu difuzoarele cu care am lucrat nu se auzea nimicchiar si cu intrarea in gol (aer, fara o mufa RCA cuplata).

Am mai facut ceva modificari in partea de protectie care nu a mers din prima, poate si din cauza tensiunii prea mici de alimentare, le voi posta dupa anul nou.

Link spre comentariu

Am inteles dar mai bine modificati valorile rezistoarelor R27 si R85 de la 1k8 la 1k, sau puteti creste valorile rezistoarelor R7 si R62 la 22k. Nu va recomand sa procedati cum ati facut din alte considerente chiar daca per asamblu ati obtinut acelasi rezultat.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
  • 9 months later...
  • 6 months later...

Dupa o lunga perioada de asteptare, datorata in principal faptului ca anul trecut a fost un an de mutari la mine, ocazie cu care am schimbat si standul de lucru, coroborata cu niste probleme personale, am tot amanat finalizarea acestui kit pana in vara asta. Cei drept, au fost cam multe proiecte pe ordinea de asteptare pentru a fi prezentate in forum dar niciodata nu e prea tarziu.

Noul AS15201.JPG

Dupa cum se observa din imaginea de mai sus, la noul AS15201 mai am de montat LED-urile si de facut proba finala. Ideea este ca noile LED-uri le-as putea monta dar as vrea sa le montez dupa ce stabilesc exact cat de gros va fi panoul frontal a carcasei amplificatorului. Aici am mai multe optiuni, unele mai scumpe, alte mai putin scumpe dar momentan, pana cand gasesc o solutie, o sa tin in st-by luna asta acest proiect deoarece pe masa de lucru am pregatit de luni bune un alt proiect pe care as vrea sa-l finalizez, e vorba de acea sursa de tensiune simetrica, reglabila si stabilizata.

Asadar, in ceea ce priveste panoul frontal a carcasei amplificatorului, as putea sa apelez la persoana care ma ajutat cu panou frontal a sursei mentionate mai sus (dar nu prea mi-a placut cum a lucrat pe CNC panou frontal, in sensul ca anumite notatii le-a gresit, desi am platit panou frontal la cca. 33% din pretul pietei). Ar mai fi si varianta sa folosesc niste Alucobond, are vreo 5mm grosime dar in fine mai ma gandesc cand lucrez la sursa de care va spuneam.

In ceea ce priveste materialul de constructie a cutiei amplificatorului chiar as dori sa citesc cateva opinii de ale voastre in aceasta privinta. As putea sa folosesc si tabla de Al, dar nu prea imi da mana sa cumpar o foaie intreaga, asa ca, daca sunt utilizatori care doresc sa impartim o foaie de Al, atunci ii rog sa posteze ca sa ajungem la o intelegere.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock