Jump to content
Sign in to follow this  
 Adrian_BBS

volum digital 2 canale

Recommended Posts

Salut, m-am apucat sa construiesc un amplificator de mica putere intr-o carcasa de receiver care are 3 butoane fara retinere pe panou si as vrea sa le folosesc, ca sa nu mai gauresc carcasa care arata destul de bine ... unul din butoane va actiona pornirea si oprirea amplificatorului (soft power on/off) iar celelalte 2 as vrea sa le folosesc pentru volum ... am cautat pe internet scheme si am gasit 3 variante... care vi se pare mai "buna" ... sau poate aveti ceva mai bun ... 

 

http://www.niqro.3x.ro/pot8/pot8.htm

 

post-257-0-23960100-1435513546_thumb.jpg

post-257-0-54911900-1435513555_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu faci un circuit care sa limiteze semnalul audio pe intrarea circuitelor de mai sus, astfel incat sa poti anula complet semnalul audio (deci sa-l aduci la zero, sa nu se auda nimic), chiar nu ai facut nimic cu circuitele de mai sus. Ai grija si la cablaje. Si sper ca nu esti pretentios la distorsiuni (nu sunt perceptibile dar se simte oarecum ca volumul este modificat digital).

Edited by leo_electro

Share this post


Link to post
Share on other sites

mda, dupa ce scrisesi mai sus ma documentai mai mult, si se pare ca baga distorsiuni ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am realizat in perioada studentiei, prin anul 5, un montaj cu TC9153 si chiar functiona destul de bine. Intr-adevar, trebuia avut grija ca semnalul aplicat pe intrare sa nu depaseasca un anume prag, pentru a nu ajunge in situatia in care sa nu putem anula semnalul audio. In rest, in ceea ce priveste distorsiunile, nu am sesizat ceva notabil in acest sens (depinde "de pretentiile auditive" ale fiecaruia). Oricum, tinand cont de baremurile actuale in materie de Hi-Fi, nici atunci si nici acum nu putem incadra integratele de mai sus in acest capitol, ele fiind mai mult concepute pentru aplicatii audio domestice fara mari pretentii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.