Sari la conținut

Preamplificator UHF cu HEMT-uri

genugeo85

Postări Recomandate

M-ar interesa schema(eventual ?i cu cablaj) pentru un preamplificator(amplificator de anten?) de zgomot redus, sub 1dB, realizat cu tranzistoare HEMT, gen MGF4919, pentru banda 450-1000 MHz. Ar fi interesant un proiect realizat deja, deci verificat practic... Exista preamplificatoare realizate de americani cu performante de top, dar schemele nu sunt publice: http://www.researchcomms.com/hdtv.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Amplificator antena SWA MGF01 cu factor de zgomot 0,2 db alt amplificator SWA 9701 cu factor de zomot 1 db, poti sa construiesti si cu tranzistoare HEMT MGF scoase din LNB de satelit gasesti scheme pe net ,dar mai bine cumperi http://www.anprel.sklep.pl/p50,wzmacniacz-ant-swa-mgf01-w1049.html  swa_mgf01_w1049_93.jpg

Editat de aerodinamict
Link spre comentariu

Am mari ?ndoieli ?n privin?a amplificatorului ?la(SWA MGF01)! Semiconductorul pare a fi, dup? capsul?, intr-adev?r un tranzistor GaAs sau HEMT. Doar c? schemele de polarizare ale acestor tranzistoare sunt ceva mai complexe, ori schema acestui amplificator este extrem de simpl?(poate o fi semiconductorul un MMIC, ?i-atunci se explic? ?i simplitatea schemei). Marea problem? a schemelor cu HEMT-uri, la frecven?e sub 1GHz, este circuitul de intrare, care s? fac? adaptarea de impedan?? cu antena, pentru c? se pare c? la aceste frecven?e impedan?a HEMT-urilor este foarte mare, ele fiind mai u?or de folosit(?i implicit cu scheme mai simple) peste 1,5GHz. Factorul de zgomot al SWA MGF01 nu poate fi sub nici o form? 0,2 dB, e chestie de marketing.

Cum spuneam ?n prima postare, a? avea nevoie de o schem? practic?, verificat?, cu cablaj, dac? a ?ncercat cineva a?a ceva. C?t despre tranzistoare, am deja c?teva MGF4918, noi. De dezlipit din LNB-uri, m? feresc, pentru c? tot ?nc?lzind HEMT-ul la dezlipire, la lipire, cre?te mult zgomotul propriu al semiconductorului.

Link spre comentariu

Eu am realizat un amplificator de UIF cu trazistoare MGF din LNB dar nu am dezlipit tranzistoarele am modificat circuitul de acord pe pacuta existenta cu diode varicap pe circuitu de intrare si pe esire , si am decupat partea de cablaj de care am avut nevoie, tranzistoarele MGF sant foarte sensibile la campuri electrostatice chiar si o simlpa atingere In grila poate duce la modificarea zgomotului s-au la distrugerea totala a tranzistorului, 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock