Sari la conținut

Amplificator audio cu sursa asimetrica.

paradoxx89

Postări Recomandate

As dori schema unui amplificator audio care sa folosesca un transformator cu o singura infasurare secundara . Traful e de 28 V la 250 VA. Puterea imi trebuie maxim 100 W . Se gaseste vreun kit care sa fie conform descrierii ? Am nevoie de ceva simplu si nu foarte scump pt ca va fi dat repede spre vanzare impreuna cu un woofer , acesta fiind amplificarea wooferului care nu are filtru pasiv , deci amplificatorul ar fi binevenit daca ar include un filtru activ . Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu tensiunea de alimentare de 28Vca (redresat aprox. 40Vcc) o sa puteti face un amplificator audio capabil sa livreze muzical un 25-30W in 4 Ohmi sau in regim sinus cu THD peste 10% un 50W, dar nu mai mult. Era bine sa fi avut doua infasurari secundare, atunci altul era rezultatul. :biggrin:

Link spre comentariu

Vizitator spirtaru
As dori schema unui amplificator audio care sa folosesca un transformator cu o singura infasurare secundara . Traful e de 28 V la 250 VA. Puterea imi trebuie maxim 100 W . Se gaseste vreun kit care sa fie conform descrierii ? Am nevoie de ceva simplu si nu foarte scump pt ca va fi dat repede spre vanzare impreuna cu un woofer , acesta fiind amplificarea wooferului care nu are filtru pasiv , deci amplificatorul ar fi binevenit daca ar include un filtru activ . Va multumesc!

Pui dou? LM3886 ?n punte ?i ai rezolvat.

Link spre comentariu

spirtaru, nu merge LM3886 in punte. De fapt nici simplu nu merge pentru ca ar trebui doua infasurari secundare. In nici un caz nu se poate alimenta un LM3886 la mai mult de +/-40Vcc, de fapt nici tensiunea asta nu este buna. Omul are o singura infasurare, deci ceea ce spui tu este ..........GRESIT. Fi mai atent.

paradoxx89, rebobineaza secundarul transformatorului si realizeaza doua infasurari de 25V. Montezi un amplif cu TDA7294 sau LM3886 in punte si ai rezolvat treaba. SUCCES.

Link spre comentariu

E a doua oara can mi se spune sa il rebobinez. Si eu ma gandeam la un tda7294 . O sa incerc sa il rebobinez. Dar va cer un sfat. Cum se bobineaza un traf ? Nu partea teoretica cu nr de spire samd , partea practica , ca la asta nu prea ma am. cum pui atatea infasurari pe miez ? Multumesc .

Traful este romanesc , facut de buzau , pe el scrie 250 va , dar pe alt forum mi s-a spus ca miezul duca mai mult... miezul e de 3,5 pe 4,5 cm. Cunoaste cineva acest traf ? Am vazut ca are multe iesiri . Poate e simetric si eu nu stiu ...

Link spre comentariu

Cunoaste cineva acest traf ?

Postati o poza.

Am vazut ca are multe iesiri .

Masurati ce tensiuni aveti pe ele.

pe el scrie 250 va , dar pe alt forum mi s-a spus ca miezul duca mai mult... miezul e de 3,5 pe 4,5 cm

Are cca.240W(mai depinde si de calitatea tolelor),la cotele date de Dvs.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock