Sari la conținut

1) 40W - T&G; 2) 36W - Lohuis: "Balasturi Electronice"

Postări Recomandate

M? refeream la " multiplicatorul de tensiune " din acel link Emil Matei " Aprinderea tuburilor fluorescente " eu l-am realizat dup? acest site pentru aprinderea mai rapid? a dou? neoane de 20W, la acest montaj folosim prima configura?ie serie ?i mai este un singur am?nunt de discutat cum conectez electrozii de la neon pe montaj pentru c? am doar dou? terminale pe reglet?, cum duc dou? c?te dou? fire la neoane.

Link: http://www.emil.matei.ro/lf2.php

post-16739-0-01792500-1434993931_thumb.jpg

post-16739-0-19165300-1434993938_thumb.jpg

post-16739-0-94369600-1434993942_thumb.jpg

Editat de Jhony21

Din c?te ?n?eleg, vin dou? fire ?n st?nga ?i dou? ?n dreapta de la montaj: st?nga / dreapta c?tre electrozii r?ma?i liberi, dup? acele dou? ?trapuri de la cele dou? capete ale neoanelor, dup? configura?ia 1 serie, dar la mine se cere paralel !!!?

Pune ceva ?n pericol, ?n conectarea acestui montaj, sau a valorilor dep??ite: c?te doi condensatori ?nseria?i (+ cu +) ?i (- cu -) planta?i pe montaj 2 x 22uF 350v electrolitici....( 11 uF m?sura?i, dep??esc valorile din montaj !!! )

Editat de Jhony21

Se pare c? la prima configura?ie serie, la acest montaj ?mi aprinde c?nd primul neon, c?nd cel de-al doilea ?i ?in?nd mai mult alimentat prin zona condensatorilor ?nseria?i, iese ni?el fum, de?i sunt 22uF / 350v (electrolitici ?nseria?i cum am mai spus anterior...).

1) Trebuie pus neon de 40W ?

2) Ca montajul s? nu aibe probleme !?

3) Oare s? fie aceea?i problem? ca la balasturile electronice / invertoarele pentru neon, s? nu citeasc? puterea neoanelor, de?i este precizat c? neoanele se pun ?n paralel, ca ?n acel tabel !?

4) Oare s? fie din cauza neoanelor defecte, c?ci sunt negre la capetele neoanelor aproape de electrozi.

post-16739-0-49208300-1435083334_thumb.jpg

De ce nu incerci sa construiesti configuratia serie nr.2 si iti bati capul cu scheme preluate din vechea revista Tehnium si postate pe site-ul emil.matei, care unele merg, altele nu!!!! 

Observ ca vrei sa capeti experienta. Nu e rau, succes - o sa urmaresc cu interes topicul.

Editat de electricianu2010

La contactele unde vin l?mpile am pus test?rele de la multimetru fiind dat pe tensiune alternativ?, ?i ?n gol f?r? neoane ?mi arat? 29 - 32vca, dar a specificat cineva c? nu se m?soar? f?r? l?mpile conectate, presupun c? trebuie s? vin? o tensiune mai mare ca cea din tabel, ?n sarcin? cu tuburile conectate nu am m?surat !!!

Editat de Jhony21

Am ?ncercat starterul electronic 40W " T&G " cu cele dou? tuburi de neon ROMLUX 20W, ?n varianta ?nseriat?: configura?ia serie 2.

?ntre dou? terminale care vin spre tub ?n sarcin? ?mi arat? 110-120vca; 220vca;

Ce ?mi arat? intersectat ?ntre acele terminale, contacte ce vin spre tub: 700vca...; ce s? fie oare aceast? tensiune sau s? fie o eroare de la multimetru !???

?mi vin aprox. 22 vca la un tub iar la cel?lalt tub aprox. 12 vca, nu ?tiu de ce ?mi ar?ta atunci a?a dar acum la tensiunea de la re?ea 203vca; iar uneori cre?te progresiv de la 1) 88 vca,  2) 140vca; Poate atunci am m?surat dup? un timp mai lung, l?sat alimentat de la re?ea.

1) A?a ar trebuie ?n mod corect s? func?ioneze un ?tarter electronic ?

2) Cu unul sau dou? tuburi ?

Editat de Jhony21

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock