Jump to content

Recommended Posts

buna ziua. imi poate spune cineva daca din aceasta schema rezulta ca, curentul de incarcare nu este limitat de nimic, el fiind cat poate da transformatorul? in comentariile schemei, atat cat stiu eu engleza spune ca curentul de incarcare este de la 2 la 4 A. ce-l limiteaza?  sau as dori o schema de redresor neaparat cu tiristor curentul de incarcare nefiind variabil dar limitat undeva la 3 A.  .multumesc. atasez...

post-10734-0-72405200-1433252564_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

 curentul de incarcare este de la 2 la 4 A. ce-l limiteaza? 

Nu cunosc textul, dar probabil transfomatorul limiteaza prin miez, ca la REDAC.

Edited by miron1947

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limitarea de pe schema e pentru tensiune. Limitarea curentului de incarcare, atat pentru schema de mai sus cat si pentru altele inclusiv cele cu banal redresor, se realizeaza prin rezistenta interna a trafului. Rezistenta interna este data de reactanta inductantei de scapari, dar predominant, de rezistenta ohmica a bobinajului. Miezul trafului nu are o influenta directa, dar influenteaza rezistenta ohmica a bobinajului prin numarul de spire necesar, deci prin lungimea conductorului de bobinat, iar fereastra trafului influenteaza grosimea conductorului (adica tot rezistenta ohmica a bobinajului).

Deci, ca sa obtii 3A limitare de curent numai cu traful, trebuie un anume traf, anume bobinat pentru a obtine o anumita rezistenta interna. Nu e imposibil, dar greu predictibil. Solutia electronica este mai sigura in obtinerea rezultatelor.

3A/10V ar fi 30W pentru un stabilizator liniar. Adica foarte acceptabil. Nu e obligatoriu cu tiristor. Dar exista pe undeva postata o schema cu tiristor avand limitare pentru tensiune si pentru curent, reglabile separat. E mai veche, aparuta si prin revista tehnium... O solutie mai moderna e in comutatie.

Edited by smilex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc.eu m-am referit la faptul ca partea electronica, montajul propriuzis, aceasta schema daca poate ea limita curentul de incarcare asa cum spune la 4 A chiar daca, sa zicem, folosesc un traf cu o sectiyne f mare, sa zicem 1000w. Daca nu as dori o schema ce poate citi o tensiune ce cade pe o rezistenta serie cu bateria de incarcat si bateria sa ia numai 3 A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu cred ca ti-am raspuns deja daca poate sau nu.

Trebuie sa cauti acea schema printre topicuri. Eu nu-mi amintesc unde e, dar nici nu voi cauta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.