Sari la conținut

mosfet irfiz44n sau inlocuitor

Postări Recomandate

buna seara

am nevoie de un irfiz44n sau un inlocuitor pentru el. pe unde as putea gasi asa ceva. este de sursa de alimentare a unei boxe active de masina. l-am inlocuit cu irfz44n dar nu e compatibil, sau vre-o solutie ca sa repar amplificatorul. mentionez ca are 2 bucati irfzi44n si functioneaza si cu unul singur dar banuiesc ca la jumatate din putere

post-31932-0-13704200-1432323405_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ala e un fet jenant de slab. IRFZ44N e net superior.

Auzi esti tu sigur ca odata cu fet-ul asta nu s-a mai dus o rezistenta si poate un tranzistor?

Sursa e cu TL494 cumva?

Eu as pune in locul astora irf3205.

Link spre comentariu

am pus 2 buc irfz44n dar nu functioneaza....ledul power se aprinde dupa 3 secunde si arde slab....cand pun inapoi irfiz44n in oricare dintre cele 2 locase ledul power se aprinde imediat si amplificatorul functioneaza.... o sa ma uit maine daca e cu tl494....

Link spre comentariu

aceasta este scula... mai cumpar 2 buc irfz44n si le montez.

asta am gasit echivalent. si aici nu apare sa fie echivalent cu irfz44n

IRFIZ44N
IRF ? Power MOSFET
2SK1997
Info source: IRF web-site
Toshiba t2.gif   2SK2385
N Channel Mos Type (high Speed, High Voltage Switching, Chopper Regulator, Dc-dc Converter and Motor Drive Applications)
Toshiba t2.gif f_pdf.gif BUK475-60H
Powermos Transistor Isolated Version Of Buk455-60h ? Info source: IRF web-site
Philips t2.gif f_pdf.gif STP45NE06FP
N - CHANNEL 60V - 0.022 Ohm - 45A - TO-220 / TO-220FP STripFETTM POWER MOSFET ? Info source: IRF web-site
STMicroelectronics t2.gif f_pdf.gif STP50N06FI
N - CHANNEL ENHANCEMENT MODE POWER MOS TRANSISTOR ? Info source: IRF web-site
STMicroelectronics t2.gif f_pdf.gif STP55N06F1
Info source: IRF web-site
STMicroelectronics t2.gif   STP55NE06FP
N - CHANNEL ENHANCEMENT MODE " SINGLE FEATURE SIZETM " POWER MOSFET ? Info source: IRF web-site
STMicroelectronics t2.gif f_pdf.gif STP55NF06FP
N-CHANNEL 60V - 0.015 Ohm - 50A TO-220 / TO-220FP / I?PAK / D?PAK
STMicroelectronics t2.gif f_pdf.gif

post-31932-0-20042500-1432457520_thumb.jpg

post-31932-0-00956500-1432457530_thumb.jpg

Link spre comentariu

zoly85, marian are dreptate. cei doi feti pot fi inlocuiti fara nici o problema. Singura diferenta e ca la irfz44n trebuie sa montezi mica si isolator intre el si radiator. Sansele sunt ca radiatorul ala s fie pus la masa si atunci e evident ca nu va functiona.

De asemenea imi sustin parerea, ai cate un singur fet pe infasurarea transformatorului, poti sa inlocuiesti ambi feti cu irf3205. Vei avea o rezerva de putere si un radiator mai rece.

Tl494 comanda fara problem cate 2 irf3205 in parallel.

Link spre comentariu

... functioneaza si cu unul singur dar banuiesc ca la jumatate din putere

O fi functionand cu unul, dar cu doua functioneaza? Ca daca ai coincidente de timp. tocmai ca cu doua nu va functiona.

Ai o schema reala?

Link spre comentariu

Daca nu are inductanta serie (care face scurt pe secundar la toff), un push-pull cu un singur tranzistor se comporta exact ca si un forward 1t, la care in lipsa tranzistorului si a diodei aferente din el, tensiunea inversa de demagnetizare se obtine cu secundarul debitand in filtraj prin redresare.

Spui ca merge cu un singur mos. Inlocuieste-l cu un altul. Apoi cu altul. Astfel obtii doua mos-uri care sigur sunt bune. Apoi incearca cu ambele montate. Asta daca n-ai un osciloscop, pentru ca formele de unda spun multe.

Intotdeauna este bine a schimba o componenta cu o alta identica, sunt multe chestiuni ce tin de proiectarea sursei. Faptul ca uneori merge si un mos mai tare, nu e o garantie ca se petrece mereu. In cazul asta, n-as baga mana in foc ca merge si cu irf3205, dar prin modificarea driverilor as putea fi sigur ca ar functiona. Insa sugestia mea este o componenta identica sau o alta superioara la toate capitolele (mai rar).

Link spre comentariu

am facut filmuletul.... cu irfiz44n am sonor si cand am pus irfz44n nu mai am deloc.    

https://www.youtube.com/watch?v=MZJHx95eW2s

mai o chestie... la toate irfz44n intre G si D am scurt....se poate sa nu fie bune nici care din cele 8 irfz44n ??

ps: ulterior am gasit un irfiz24g si i-am facut o proba cu el si functioneaza.  doar ca e la 60v 14A  si 0.10 ohm fata de 55v 31A si 0.24 ohm cat are irfiz44n

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock