Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutare tuturor , sunt nou pe forum . studiez inginerie electrica (pe domeniu naval) si am nevoie sa inteleg functionarea schemelor (lucru pe care nu se pune prea mare accent la universitate ) 

Imi poate explica cineva cum sa citesc orice schema electrica ?  pe partea de forta si pe partea de comanda ? de unde incep , ce traseu urmez etc .  

Am atasat cateva scheme . multumesc anticipat !

post-32965-0-28150700-1432300298_thumb.jpg

post-32965-0-56362300-1432300302_thumb.jpg

post-32965-0-53795900-1432300305_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5852-scheme-electrice/
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand trebuie sa cunosti simbolurile electrice. Deci, invata-le intai pe astea. Dupa aceea trebuie sa stii cum se alimenteaza un motor electric, cand se foloseste si ce rol are un contactor etc.

Presupun ca nu ai facut un liceu tehnologic. Daca nu, pune mana si ia ceva manuale de liceu de electrotehnica la rasfoit. E bine sa ai prin preajma ta si un meserias. De abia dupa aceea ajungi sa intelegi o schema electrica, pt.ca degeaba iti arat eu pe schema ce e aia si aia daca tu nu ti-ai insusit materia de baza.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5852-scheme-electrice/#findComment-60649

In primul rand trebuie sa cunosti simbolurile electrice. Deci, invata-le intai pe astea. Dupa aceea trebuie sa stii cum se alimenteaza un motor electric, cand se foloseste si ce rol are un contactor etc.

Presupun ca nu ai facut un liceu tehnologic. Daca nu, pune mana si ia ceva manuale de liceu de electrotehnica la rasfoit. E bine sa ai prin preajma ta si un meserias. De abia dupa aceea ajungi sa intelegi o schema electrica, pt.ca degeaba iti arat eu pe schema ce e aia si aia daca tu nu ti-ai insusit materia de baza.

Multumesc de raspuns , simboluri electrice stiu , cum se alimenteaza un motor nu stiu , rolul contactoarelor il stiu . nu stiu cum sa interpretez o schema electrica ,  nu stiu din ce capat sa incep citirea , ma cam pierd in ele ce-i drept 

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5852-scheme-electrice/#findComment-60682

• 2 weeks later...

Exista  doar 2 metode eficiente de a citi o schema electrica :cea amonte sau cea aval .(amonte se citeste incepand de la partea de comanda spre elementele comandate la final. Cea aval presupune citirea de la elementul comandat final spre elmentele ce fac comanda.Metoda Aval e utilizata mai ales in procesul de depanare, cea Amonte e utilizata in procesul de realizare a unui echipament nou. Pentru a fi eficient trebuie sa-ti insusesti si capacitatea de a imparti,schema pe blocuri functionale.Asta usureaza mult procesul de analiza functionala a schemei.De aceea utilizarea unui arbore de calcul e extrem de util la depanare.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5852-scheme-electrice/#findComment-60975

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock