Sari la conținut

Calea lactee si adromeda se ciocnesc la jumate din viteza luminii


cavit

Postări Recomandate

 Cele 2 galaxii vecine sunt pe curs de coliziune, si vor ajune sa aiba la impact viteza relativa de jumate din viteza luminii, daca or mai fi de-ai ca noi pe atunci vor fi prajiti oare de radiatiile generate?, la impact materia deceleaza brusc si se emit radiatii, materia intunecata nu prea interactioneaza si isi continua cursul, dar cumva e cuplata prin gravitatie de de cealalta materie, asa cum sunt cuplate si gaurile negre.

 un criteriu care discerne daca 2 galaxii se atrag sau se resping este distanta dintre ele, dar eu cred ca si masa lor e un deteminat, daca sunt mai masive cu atit distanta la care respingerea se schimba in atractie creste, masele astea deformeaza cumva spatiul, pot fi asemuite cu niste adincituri, intre 2 galaxii vecine e o creasta, dar daca e mai mica decit platoul din jur echilibrul se inverseaza si se vor atrage, cumva gravitatia actioneaza ca o forta de segregare, de separare, care separa materia de spatiu, procesul asta de separare presupune si un proces de aglomerare.

 cat despre energia intunecata, eu cred ca expansiune vidului se datoreaza unei presuni negative data de o vibratie, proces de cavitatie acustica, acesta poate sfrsi in 3 feluri, 1 bula de cavitatie face implozie, 2 bula de cavitatie se stabilizeaza dac exista unde stationare, 3 bula de cavitatie se disipa in mediul in care a fost generata, similar cu marea rupere.

 Dat fiind faptul ca dezvoltarea bulei de cavitatie e putin defazata in urma fata de faza vibratiei, destinderea  se face accelerat avind tendinta de a prinde din urma faza vibratiei.

 daca spatiul nou creeat in bula imbatrineste destul de rapid inaite capresiunea negativa avibratie sa inceteze acesta se poate dispersa in mediul in care afost creata bula, daca nu, va intra in colaps la un timp dupa ce presiunea generate de vibratie se inverseaza dar tot defazat in urma.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dupa cum spun unii crcetatori Universul este intr-o continua expansiune. raportandu-ne la faptul ca  universul a luat nastere in urma Big Bang-ului dupa cum se arata in toate studiile de specialitate inseamna ca materia fie ea molecula fie galaxie pleaca din "centru" si se deplaseaza catre exerior.  dat fiind faptul ca nu exista forte de frecare in Univers inseamna gandindu-ne logic ca materia se deplaseaza cu aceeasi viteza imprimata de Big Bang. astfel lasand deoparte interactiunile magnetice dintre corpurile ceresti care s-ar raporta la o asazisa influenta a vitezei de deplasare prin univers FORMULEZ:

 din punct de vedere al legilor fizice raportandune la acestea doua corpuri care se deplaseaza cu aceeasi vieza si plecare din acelasi punct acestea nu se  pot intalni niciodata. sau daca o fac inseamna ca exista diferente de viteza intre ele sau anumiti factori perturbatori sau legile fizice cunoscute nu sunt corecte.

 

referior la postarea de mai sus sunt absolut sigur de urmatorul aspect. daca s-ar intampla acest lucru adica sa se ciocneasca doua galaxii sunt ferm convins ca oamenii in configuratia actuala v-or vi primi care vor disparea deoarece corpul uman este foarte sensibil la radiatii fie ele de orice natura chiar si magnetice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ciocnirea celor doua galaxii e stipulata de teoria realtivitatii generalizate, introducand aici masele si distanta dintre ele rezulta coliziunea, coliziuni intre galaxii sunt si in prezent in curs de desfasurare si sunt urmarite cu radiotelescoape, telescoape optice terestre si orbitale, nu sunt la curent daca mai functioneaza telescopul orbital de radiatii infrarosii, precum si sonda de microunde care a cartografiat radiatia de fond. fost construi si imbunatatit chiar si un detector de unde gravitationale consta din 2 tuneleuri de 4 km perpendiculare prin care sunt proiectate 2 fascicule laser provenite din slpitatea unei surse cu ajutorul unei oglinzi semitransparente.

 

coliziuni de genul asta genereaza unde gravitationale destul de intense conform teoriilor lui Eistein, numai casut dificil de detectat deoarece nu genereaza vreun transfer de energie cu vreun sistem, deoarce spatul insusi vibreaza, dar exista totusi posibilitatea sa modifice proprietatile spatiu-tmpului cans sunt destul de intense numai ca nu cunoastem cat deintense ar trebui sa fie sa produca astfel de distorsuini, cunoaste dor distorsunile statice prduse de mase mari , galaxii, gauri negre gigantice, care produc efectul de lentila gravitationala.

 

Experimentele de zi cu zi ne arata ca un mediu nedisipativ nu-si schimba proprietatile daca in el se propaga vibratii, nu interactioneaza cu vibratia, nu-si schimba entropia, neschimban-dusi starea are probabiliatea de stare egala cu 1 deci entropie zero, dar la o anumita intensitate a vibratiei numita prag de caviatie mediul sufera rupturi, deci interactioneza cu vibratia absorbind energie de la acesata, aceasta absorbtie de energie duce la cearea de entitati noi, fara a avea un precursor, un primordiu: bulele de cavitatie, sunt crate de vibratie in mediul de propagare aparent din nimic aceste bule pot fi observate cafiind regiuni cu proprietati optice diferite de restul spatiului, saa cum sunt bulele de cavitatie in apa, ele se pot vedea deoarece spatiul din interior are indice de refractie diferit de al apei, dar totusi mai mare fata de vidul cosmic, care pote fi aproximat destul de bine de o bula deaer in apa, deci bulele de cavitatie vor avea un aspect diferit de bulele de aer avin un indice de refeactie mai apropiat de ala apei decat aerul respectiv vidul cosmic.

procesul de cavitatie are 2 consecinte: crearea de entitati noi, bule de caviatie si atenuarea vibratiei a carei energie e consumata, mediul nedisipativ devine disipativ.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aspectul subliniat nu este posibilitatea coliziunii intre galaxii caci acestea sunt frecvente si pot fi observate si in prezent, ci faptul caci chiar galaxia unde suntem noi este subiectul unei astfel de coliziuni numai ca inpactul se va produce peste 4 miloane de ani, nu se suprapune cu existenta noastra.

 

Intebarea este daca entitati de genul nostru sunt atit de rare in univers si au o relatie speciala cu Dumnezeu, incat apar in locuri si timpuri privilegiate, astfel incat sa nu se confrunte cu consecintele unor asfel de fenomene precum colizinea de galaxii, in plus ne-a fost dat sa cunoastem caci chiar si galaxia unde suntem noi e e subiectul unei astfel de coliziuni dar nu acum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vorbind despre viteza luminii intr-o alta discutie pe forum, s-a pus in evidenta fenomenul comprimarii dimensiunilor fizice ale corpurilor care se apropie de viteza luminii - conform teoriei relativitatii. Astfel stand lucrurile, deja la o viteza de 1/2c, corpurile cosmice de tipul stelelor devin neglijabile (una relativ la cealalta) in timp ce distantele dintre ele raman aceleasi. Ca atare, conform unui exercitiu logic firesc, fenomenul ar trebui sa semene mai mult cu doua sarcini electrice care trec una pe langa cealalta, la o distanta variabila. Bineinteles ca la un moment dat distanta dintre centrele de aplicatie ale celor doua sarcini echivalente, va atinge un minim. Conform aceluiasi exercitiu logic, este putin probabil ca traiectoriile unor corpuri care se "neglijeaza" unele pe altele, sa interactioneze mecanic. Ramane deci ca oamenii de stiinta sa studieze pe modele, cam care ar fi impactul energetic al apropierii centrelor de aplicatie al fenomenelor fizice ce ar putea avea importanta. Altminteri, in 4 miliarde de ani, se pot intampla multe - inclusiv modificarea traiectoriilor pe care se deplaseaza galaxiile, care astazi par ca nu se pot evita.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 ca ciocnirea sa nu mai aiba loc ar trebui sa intervina ceva de magnitudine comarabila cu fenomenul acesta. in afara  de schimbarea importanata propriettior spatiu-timpului care este posibila, dar nu probabila altceva nu ar avea ce sa intervina. coliziuni de galaxii sunt urmarite si azi  cu ajutorul telescoapelor si a radiotelescoapelor si se lasa cu emisii violente de radiatii. galaxia pare goala dar in fapt e plina de gaze si praf, interesant e ca coliziunea nu e chiar asa de indepartata in termeni geologici si nici chiar biologici este  relativ scurt si pentru aparitia si extinctia unei specii, si emisia de radiatii incepe destul de brusc si abrupt, distanta dintre cele 2 este de mai putin de 2 milioane de ani lumina, diamtrul uneia este de 200 mii ani lumina, prectic emisia se poate intensifica pe parcursul a catorva zeci de mii de ani, timp relativ scurt chiar si in termeni biologici, practic vitatile se vor confrunta cu aceste radiatii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...practic vietatile se vor confrunta cu aceste radiatii.

si, poate, se vor adapta...zic eu

Editat de nel65
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 ... schimbarea importanata propriettior spatiu-timpului care este posibila, dar nu probabila ...

Adica ceva de genul unei gauri de vierme?!

 

... altceva nu ar avea ce sa intervina ...

... Poate vre-o gaura neagra, care va "inghiti" una dintre galaxii??!!

 

Pana la urma, tind sa ii dau dreptate lui maricris, care in postarea #2 da un argument stiintific de mult bun simt. Pai daca "marele" Big Bang a produs o explozie initiala, iar universul se extinde dupa o directie radiala cu centrul in punctul din spatiu unde "samanta" universului a facut "Bang", atunci cum este posibil ca doua galaxii, adica structuri de acelasi tip ale universului sa tinda sa se ciocneasca???!!! Nu cumva marii savanti care au avansat teoria Big Bang-ului au fost niste tampiti, fiindca nu au tinut cont de existenta unor astfel de fenomene?! Poate ca aceasta explozie initiala, nu a avut loc intr-un singur punct ci poate a avut mai multe "focare" (spre exemplu asa cum este initiata arderea unui combustibil intr-un cilindru motor) si atunci inseamna ca tot universul acesta este mult mai complicat decat il poate descrie actuala teorie!? Sau poate ca totul nu este decat un zvon catastrofic, aidoma multor altora, menit sa alimenteze teorii de tipul sfarsitului lumii!?

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

coliziunea de galaxii e un fenomen raspindit in univers, datorita fatului ca el nu e perfect omogen, intradevar e mult mai complicat decit in teoria inflationara unde spune ca se expansioneaza uniform, tteoria M-brane e mult mai complexa, si prevede un spatiu anizotrop,menbrane, si neomogen. germenii acestei neomogenitati se vad si pe cartograma radiatiei de fond facuta pentru emisia de la varsta de 300 mii ani a universului neomogenitatile se observa clar.

toria M-brane seamana cu un experiment cu o stiva de lamele de micrscop in apa in care se face cavitatie cu ultrsunete, e clar ca in acest spatiu anizotrop bulele de cavitatie nu se vor mai expansiona uniform.

post-30154-0-64131800-1432452454_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

gaurile negre se considera ca genereaza pastoresc galaxii ca un pastor cu turma fiecare din cele 2 galaxii are in centru o gaura neagra supermasiva da cateva milooane de mase solare, dar au masa relativ mica raportat la masa totala a galaxiei care are peste 2oo miliarde de stele plus materie inrestelara, in procesul de coliziune aceste gauri negre se vor orbita reciptroc, dar datorita frinarii produse pin frecarea materiei din galaxii si eliberarii enegieie cinetice sub forma de radiatii acestea se vor apropia progresiv pana se vor contopi, galaxia calea lactee e una din cele mai mari din regiune si atras si destrmat galaxii mici vecine numite si galaxii dwarf, sagetatorul e un exemplu, un rest de galaxie care orbiteaza calea lactee dar nu in planul acesteia, Andromeda e galaxie mare, coliziunea dinre cele 2 va fi violenta, si va duce la formarea unei galaxii eliptice. sunt galaxii care au gauri negre centrale mult mai masive de cateva miliarde de mase solare, M60 o galaxie mare, M60-UCD1 o galaxie dwarf ultrcompacta o orbiteaza are o gaura neagra centrala mai mare decit a caii lactee, astronomii cred ca un rest de galaxie care a fost absorbita de M60 aceate din urma fiind mult mai masiva.

post-30154-0-35572100-1432454579_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock