Sari la conținut

Modificare invertor de la 12v-230v la 24v-230v

Postări Recomandate

Salut am un invertor de 12v -230v 2500w si vreau sa-l modific la mearga la 24v invertorul are 8 trafuri ridicatoare de tensiune partea de12v sant conectate In paralel partea de 300v sant conectate In serie,eu vreau sa inseriez cate 4 trafuri pe partea de 12v +12 pentru a merge la 24v problema apare la comanda mosfetilor pe partea de 12v trebuie separata intre + si - cum ar fi cea mai buna metoda de a separa comanda ca sa nu am probleme de comanda a mosfetilor pe o parte un traf separator ar fi o varianta ,orce ideie e bine venita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Presupune foarte multe modificari pentru rezultate incerte.

Vad doua solutii:

1-scoti tot din el si proiectezi de la inceput o alta placa pentru carcasa existenta 

2-il vinzi asa cum e acum si iei sau construiesti altul.

Editat de nel65
Link spre comentariu

Mersi de raspuns nelu65 dar o sa incerc o modificare cu priza meridiana la 12 v pentru a nu modifica protectia la supra tensiune si tensiune mica 4 trafuri de pe o placa plus celante 4 trafuri de pe placa 2 sa mearga separat din al doilea acumulator 

de vandut mai greu si trebuie asteptat cumparator.

de modificat am mai modificat invertoare cupland doua an paralel de 1000w tensiunea continua de 300v si puntea H comandata de un singur invertor pentru a se sicroniza esirea invertoarelor si fuctioneaza mai bine de 2 ani eu find off grid si merg fara oprire la 6 luni de zile le opresc pentru a curata colerele de praf.

Link spre comentariu

Nu se compara cele doua tipuri de modificari ca si complexitate.Cu pretul corect ,gasesti si cumparator,pana la urma orice pret e mai bun decat daca il distrugi iremediabil .Sau poate il pastrezi pentru tine ,sunt cazuri in care iti trebuie 220v si n-ai decat 12v, din baterie,asa ca e bun odata si odata.Eu am instalatia de acasa de 24V ,dar am si un invertor de 1000w sinus modificat ,la 12V ,e bun la masina ,in diverse deplasari mai lungi.

Spor la lucru

Link spre comentariu

nel65 cam are dreptate, modificarea e foarte complexa, dar poate nu imposibila. Pune totusi o schema, cu ce vrei sa modfici.

O solutie ar fi sa folosesti primarul fiecarui traf ridicator, comandat de o punte, adica patru mosfeti. Ti-ar trebui cate patru mosfeti si doua IR2110,pentru fiecare traf.

Editat de pisica matache
Link spre comentariu

Am renuntat la modificare dupa ce am scos schema de pe cablaj aveti dreptate e prea complexa modificarea.

O sa fac o sortare a acumulatorilor mai vechi dupa capacitate si o sa Imi fac si un sistem pe 12v pentru invertor.

Link spre comentariu

in momentul asta ,cheltuiala pentru trecerea la un sistem pe 24V (sau mai mult) este minima,practic renunti la invertorul 12-220.Poate il vinzi si nu mai ai nicio pierdere.Mai tarziu ,trecerea de la sistem de 12V la sistem pe 24V va fi cu cheltuieli mult mai mari  ,totul luat de la inceput ,invertoare,regulatoare de incarcare,poate si modificat legaturi panouri .Device-urile vechi vor fi trase pe dreapta.

Recomand multa chibzuinta in luarea unei decizii.

Link spre comentariu

Sistemu de 24v 1200Ah ramane fara nici o modificare dar as face un sistem de rezerva pe 12 v find off grid 

regulatoare de Incarcare pe12v am ramase  si o sa le folosesc cuplate de la sistemu de 24v pentru a Incarca sistemu de 12 v

la invertorul de 12v nu as renunta pentru ca are un consum mic fara sarcina si e sinus pur.   

Link spre comentariu

Mai bine iei un alt invertor pe 24v, unele pot fi modificate, cea mai simpla ar fi trecrea de la push pull la punte, prizele mediane nu se mai folosesc, si se adauga o placuta cu 2 ir2112, dar trebuie modificata alimentarea comenzii cu un stabilizator de 12 ca nu merge pe direct la 24, si divizorul protectie de tensiune, descaracare si supraincarcare, daca nu le poti identifica pe placa nu poti face modificarea, in plus trebuie schimbate toate electroliticele din primar cu unele la 35v.

Link spre comentariu

Cu condesatori de pe primar find cate doi In paralel se pot Inseria,mosfeturile trebuie schinbate daca ramane push pull 

studind constructia trafurilor primarul e bobinat cu 6 fire In paralel daca as scoate priza meridiana si as indefica firele sa pun cate 3 In paralel  si sa le Inseriez si la Inseriere sa fie priza meridiana ar fi numarul corect de spire pentru 24v!

e buna si metoda cu punte dar trebuie modificat cablaju dar cred ca se castiga la eficenta

divizorul de protectie si tensiune lam indeficat are si semireglabile ar trebui modificata rezistenta serie

cea mai grea solutie rebobinarea trafurilor dar e multa munca.

Link spre comentariu

Am rebobinat toate cele 8 trafuri la 24v am Inseriat condesatori am schinbat mosfeturile pe partea de 24v, la partea de comanda am pus un step down de la 24v la 12v am modificat divizorul de tensiune de la 12- 24v si am facut primele teste am Inseriat cu borna de + 4 becuri de 24v 100w puse In paralel ca protectie pentru teste consumu fara sarcina e de 0,38A pe esire am conectat un bec de 100w 230v si a mers bine tinp de o ora dupa care am scos becurile Inseriate de pe borna de + 24v si am conectato direct la acumulatori merge bine am conectat un polizor unghiular de 1200w si se comporta bine am conectat si un radiator cu halogen cu patru trepte de putere a 400w se comporta bine dar la ultima treapta de 1600w suna un traf din cele 8 cred ca nu sa lipit bine urmeaza sa indetific si sa-l lipesc mai bine.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Dragostea pentru tehnica se vede dintr-o privire. Felicitari "aerodinamict", cand isi pune omul ceva in gand, nimic nu-l mai opreste. Acum am inteles ca dorinta era de a mesteri ceva, nu de a avea un invertor pentru 24V. Cu indemanare si rabdare orice produs se poate transforma intr-unul detop. Important este sa nu te dai batut! Adevarul este ca meriti toate laudele de rigoare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock