Sari la conținut

router USB

bogdy

Postări Recomandate

Salut am si eu o problema, cum pot sa dau net la 3 claculatoare, dintro retea, avand in vedere ca am modem adsl pe usb, exista vreun router cu port wan usb?

daca exista asemenea modem va rog sa imi dati o adresa a unui magazin sau a unui pagini de net unde se poate gasi

Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@bodgy,banuiesc ca tu ai ca provider de internet Romtelecom-ul si detii modemul

speedtouch 330 .

Daca este asa trebuie sa achizitionezi un router care stie ADSL (poate sa fie si ADSL 2+) si este

independent de PC (nu se mai cupleaza pe un port USB ca SP 330).

Un router foarte stabil este WAR 25 TC (Trendchip).

Are 1 mufa RJ 11 (intrare linie telefonica ) si 4 mufe RJ 45 la care se pot cupla 4 calculatoare.

Desi este putin cunoscut bate la "fund" router-e produse de firme cu "staif".

Are QoS (poti gestiona banda pentru fiecare IP in LAN).

Are si wireless.Asta in ideea ca vrei sa scapi de cabluri sau ai laptop.

Link spre comentariu

• 6 months later...
@bodgy,banuiesc ca tu ai ca provider de internet Romtelecom-ul si detii modemul

speedtouch 330 .

Daca este asa trebuie sa achizitionezi un router care stie ADSL (poate sa fie si ADSL 2+) si este

independent de PC (nu se mai cupleaza pe un port USB ca SP 330).

Un router foarte stabil este WAR 25 TC (Trendchip).

Are 1 mufa RJ 11 (intrare linie telefonica ) si 4 mufe RJ 45 la care se pot cupla 4 calculatoare.

Desi este putin cunoscut bate la "fund" router-e produse de firme cu "staif".

Are QoS (poti gestiona banda pentru fiecare IP in LAN).

Are si wireless.Asta in ideea ca vrei sa scapi de cabluri sau ai laptop.

La mine inca nu a venit romtelecomul cu internet ADSL, urmeaza sa vina, nu am inca acoperire(dar reclame la tv fac cu duiumu, cliknet, si cand vreau sa ma abonez, pai stati sa vedeti ca nu aveti acoperire) dar eu am ales modemul usb pt ca acest modem imi da in calculator ip-ul public, si nu ip privat de gen 192.x.x.x, am nevoie de ip public ca sa pot juca fifa facand host, sa pot transmite radio online, sa pot intra pe odc active.

Dar in ziua de azi am descoperit ca si pe modemul ADSL Advanced se poate face aceastra treaba cu ip public prin PPPoE, instaland acest router speed touch 516 in modul BRIDGE si nu in modul NAT., accesul in calculator la internet facanduse ceva de genu, cum e la RDS prin user si parola a conexiunii PPPoE, si din routerul care il am TREDnet voi putea da forward port pt mai multe calculatare.

Acum astept sa imi vina romtelecomul cu internet, ca deja am schimbat aceasta optiune de la modem usb la modem ethernet.

Eu momentan am internet prin ORANGE ROMANIA, care acestia imi dau ip de genu 10.80.15.20 si am dat un tracert la www.orange.ro si am observat pana ajung la ip-ul public care mil arata www.whatismyip.com trece prin 3 ip-uri private de gen 10.x.x.x si 172.x.x.x

Va multumesc

s

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock