Sari la conținut

Indicator de Temperatura LM3419, termistor NTC 10k

Postări Recomandate

R1:     56kO
R2:    18kO
R3     3.9kO
VR1:     10k NTC Preset TERMISTOR
D1 ? D10:     LED
IC1:     LM3914

Baterie 9v

Am aceste piese si nu stiu sa deslusesc prea mult plantarea termistorului de 10k NTC, din aceasta schema, daca poate cineva sa imi faca schema cablajului sau sa imi dea cateva sfaturi, ceea ce imi sunt clare decat acele 2 strapuri cu roz si ca de la integrat de la pin 3 trece printr-un strap la (+) apoi prin R1 la VR1 la (-), dar pin 5 cu care este comun cu rezistorul sau cu  (-)  de la baterie, si mai am o ultima intrebare daca sunt bune ledurile de 3 volti ?

post-16739-0-17396500-1430304208_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5834-indicator-de-temperatura-lm3419-termistor-ntc-10k/
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 134
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Nu mai stiu site-ul, am cautat pe google mai multe scheme asemanatoare doar ca la aceasta m-am oprit pentru ca am gasit varsitorul: 10k termistorul NTC si restul pieselor afisate mai sus mai am cateva scheme si de cablaj numai ca nu am gasit termistor de 47K.

post-16739-0-13156000-1430305667_thumb.jpg

post-16739-0-05077300-1430305672_thumb.jpg

post-16739-0-07692300-1430305678_thumb.jpg

post-16739-0-47598200-1430305704_thumb.jpg

De aici m-am inspirat, problema este cu pin-ul central al semiregrabilului daca ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi cu plantarea lui si reglajul lui, din cate vad in acest site dat de youtube merge si termistor de 10k NTC:http://electronic-circuit-projects.blogspot.ro/2009/03/motorcycle-temperature-gauge.html

Se poate pune si potentiometru multitura de 10k?

Mul?umesc, pentru sfat. Cu un marker permanent de orice fel se poate desena pcb-ul in loc de acel marker special pentru cablaje ?

Merge si cu marker permanent daca se aplica minimum 2 straturi .

Se deseneaza primul strat si dupa uscarea cernelei se mai deseneaza peste inca odata .

Si inca o chestie daca desenzi cablajul cu markerul ai grija cu clorura ferica sa nu o incalzesti cumva ca atunci adio strat de cerneala si bine inteles cablaj .

Editat de dominicue

Am realizat cablajul cu cerneal?, dar nu mi-a ie?it traseele chiar a?a cum vroiam ?i ledurile cam le-am ?ngr?m?dit. Totu?i merge dar r?m?ne primul led aprins chiar dac? termistorul este rece !?

• 3 weeks later...

Am ref?cut cablajul cu marker pentru cablaje, am schimbat semiregrabilul multitur? si rezisten?a de 1k5, cred c? semiregrabilul meu era mai mic de 10k iar acum am pus altul de 10k ?i rezistorul de 1K2 0.5W problema este aceea?i numai c? acum se aprind trei leduri in loc de unul, nu ?n?eleg de ce se aprind de?i am mai ?ncercat s? reglez poten?iometrul (rezistorul variabil), schema este aceea?i din link-ul de pe youtube, restul ??i face treaba ca indicator de temperatur?, mai pe scurt am vrut s? ?l folosesc ca indicator luminos cu scala aceasta de nivel de la 1 la 10 * 12.5 grade pentru o pompa de udat de suprafa?? care se inc?lze?te excesiv, cred c? nu are acela?i grad de protec?ie ca acele motoare de circular (Clasa B 130 grade) ci (Clasa F 155 grade), dar cum ne atrag negustorii din magazine cu toate Chinez?riile nu m? mir? faptul ca durata lor de func?ionare s? fie una indelungat?, ei nu au nici o vin?, de?i calitatea cost?...

Editat de Jhony21

acum se aprind trei leduri in loc de unul, nu ?n?eleg de ce se aprind de?i am mai ?ncercat s? reglez poten?iometrul (rezistorul variabil),

Ce tensiune aveti pe pinul 6?

Eu cred ca n-ati conectat potentiometrul corect.

Editat de miron1947

?ntre ( 6 - 7 ) ?i cei doi pini de la potentiometrul multitur? ( 2, 3 ) care sunt pe acela?i traseu de la pin-ul 5 al integratului avem:   ( - 0.90vcc ),  iar ?ntre ( 6 - 7 ) ?i ( 2, 4, 8....traseul de la - 9vcc ) de la pin-ul ( 1 ) al poten?iometrului ( - 1, 23vcc ). De la ( 6 - 7 ) ?i mas? ( - ) avem ( + 1.23vcc ). Am inversat poten?iometrul, singura diferen?? este c? r?m?n doar dou? leduri aprinse iar al treilea doar un pic.

post-16739-0-64579700-1432630306_thumb.jpg

post-16739-0-31227000-1432630318_thumb.jpg

N-am inteles nimic

La pinul 5(am gresit cand am scris 6), conform schemei adoptata de dvs. daca cursorul potentiometrului este la capatul conectat la masa ar trebuii sa fie 0V.

Daca nu este asa, atasati o poza cu fata placata si una cu cea plantata.

Editat de miron1947

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock