Sari la conținut

Incubator

gap

Postări Recomandate

Ziua buna,

Ma chinui de ceva timp sa fac un incubator automat (inclusiv intoarcere oua).

Schema la care m-am gandit e urmatoarea:

post-28633-0-35796400-1430153636_thumb.png

Schema foloseste un atmega 32, 12 senzori LM 35 pentru temperatura si un HIH8120 pentru umiditate. Am terminat marea parte a soft-ului pentru atmega, dar incep sa am indoieli cu partea de alimentare.

Principiul e ca vreau sa foloseasca o bateria auto ca backup in caz ca pica reteaua. De aia, bateria e conectata printr-o dioda. Tensiunea de alimentare a montajului e de 24V. Bateria avand 12, dioda e blocata. Daca pica reteaua, dioda intra in conductie si practic montajul trece pe baterie. Tensiunea de alimentare e coborata cu un regulator in comutatie MC34167 la 8V pentru  alimentarea ventilatoarelor si mai departe, la 5V cu 7805 pentru partea logica si motorul de intoarcere.

Am testat montajul atat pe baterie cat si pe sursa si e OK. Dar nu sunt sigur cum o sa se comporte in regim tranzitoriu (cand pica reteaua sau cand isi revine). Nu stiu cat de OK se comporta MC34167 la salturi atat de bruste in tensiunea de alimentare. Plus ca iarasi nu sunt prea sigur cum se comporta sursa de 24V cand intra din nou in functiune si gaseste condensatorii de iesire gata incarcati la 12V, desi nu cred ca ar trebui sa fie probleme aici.

Credeti ca e OK cum am facut? Nu ar trebui sa includ si o dioda care sa nu dea voie la tesiunea de pe baterie in iesirea sursei de 24?

Zona de alimentare e in chenarul verde pe schema.  Scuzati calitatea schemei, dar asta e Eagle :(.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu e vorba de calitate, ci de inutilitatea ei. De ce nu postezi doar partea de interes? Si mai simplu, de exemplu nu pune pe schema 1N4740 ca sa caut eu sa vad ce zener e asta, pune doar simbolul diodei zener si valoarea tensiunii aferente.

Problemele ridicate, fata de regimurile tranzitorii in cauza, sunt inexistente.

Link spre comentariu

Hmm... Ai dreptate smilex referitor la schema. Puteam sa o mai cizelez, dar, deh, graba strica treaba.

Multumesc de raspuns.

Ma grabesc sa il termin, ca vineri trebuie sa il pun la treaba. De doua luni stau de el ,de asta am si intrerupt momentan invertorul.

Merci inca o data!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock