Sari la conținut

Postări Recomandate

Buna Ziua.

Am intrat de ceva timp in posesia unui kit pe a carui cutie scrie SOUND MONITOR iar pe eticheta pusa in maga zin este "microfon cu preamplificator". Are cineva schema acestui kit, si poate sa o posteze?

montajul si ambalajul arata astfel:

post-32596-0-53962400-1430044951_thumb.jpgpost-32596-0-10862800-1430044993_thumb.jpg

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5829-schema-kit-microfon-cu-preamplificator-sound-monitor/
Distribuie pe alte site-uri

Are si un prospect, ce anume face sau trebuie sa faca?

Sound monitor se numesc si difuzoarele de control de pe scena.

Editat de miron1947

Iata care sunt datele disponibile prin fituica (prospectul) produsului, cate apare si pe site-ul Tehnoelectric

microfon cu preamplificator
- acest dispozitiv se utilizeaza atat atasat la camerele video, care nu sunt dotate cu microfon incorporat sau in orice aplicatie audio;
- alimentare: 6-14 V c.c.
- frecventa: 100 - 6000 Hz;
- curent de lucru: 20 mA;
- suprafata de acoperire: 150 mp;
- dimensiuni: 70 x 70 x 38 mm
- greutate: 40 gr.

la care se adauga ce mai scrie pe cutiuta. Eu inteleg ca e conceput pentru supravegherea sonora a unor incaperi, dar ma gandeam daca nu ar merge transformat in microfoane care sa captaze sunetul de la un dgrup de copii la serbarea de la caminul cultural sau ca mixer pentru mai multe microfoane condensator sau dinamice.

Sublinierea imi apartine

Din ce ati scris,  cred ca este un dispozitiv care se activeaza doar la aparitia sunetului, cam cum sunt cele de la discoteci pentru comentariile operatorului(Dj).

Editat de miron1947

Sau poate pentru a asculta sau inregistra din alta incapere convorbirile ori nivelul de zgomot din camera copilului, "baby-sitter", sau cum mai scrie pe fituica in engleza,SCHOOL, PRISONS...Cert este ca dispozitivul este foarte sensibil la sunete, simte aproape orice sunet din incaperea unde este instalat iar nivelul de iesire este destul de mare.

Am sa fac pozele la lumina zilei, la blitz am incercat dar fiind de aproape fiindca montajul are piese subminiatura, iese prost. La lumina solara va iesi bine. Am mai gasit pe internet ca s-ar folosi la sistemele de supravegere si paza, un fel de antifurt, microfon pentru camere de supraveghere

Din pacate nu va pot ajuta, nu numai din cauza rezolutiei deficitare a pozelor, dar montajul este realizat cu componente smd si are trasee pe ambele fete.O eventuala prelevare se face cu el in mana si cu multimetrul.

Editat de miron1947

Daca ar fi numai rezolutia pozelor de vina, as purea incerca sa o maresc eu cumva; abia vad "textul" de pe miniatiri cu o lupa. O sa mai caut pe internet, poate ca sare iepurele de pe undeva, si as putea deduce la ce ar mai fi bun. In orice caz, multumesc d-le Miron.

Buna seara.

Desi nu am reusit sa procur schema montajului, am mai facut unele experimente. Astfel am constatat ca impedanta de iesire este destul de scazuta, accceptand la iesire cablu neecranat chiar de cativa metri. In lipsa aparatelor de masura, orientativ, un condensator de 47 nF in paralel pe iesire nu a avut nici o influenta asupra frecventelor inalte (culese cu microfonul de la televizor).

Am decuplat microfonul condensator de la intrare si l-am inlocuit cu unul dinamic Hama DM 60, inseriat cu un cond. de 470nF, spre a nu fi parcurs de curentul continuu. Am obtinut mai putina reactie acustica si un sunet mai placut decat cu microfonul original al montajului care producea foarte multe fluieraturi. Probabil ca microfonul original are nivel de iesire mai mare.  Cam asta am aflat. Deocamdata.....

Toate cele bune.

Daca ar exista schema si daca piesele nu ar trebui privite cu lupa, probabil ca ar fi fost posibila transformarea ei in microfon unidirectional condensator, dupa metoda Episcom, mult mai ieftin decat un microfon unidirectional "de fabrica" Dar nici schema lor nu mi se afiseaza destul de clara.

Buna ziua.

Am deschis atasamentul si intr-adevar se vede bine, se vad valorile pieselor. Dar nu sunt prea sigur ca am intalnit integratul. Sau e doarreprezinta un amplificator operational in general?

Multumesc.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock