Sari la conținut

Amplificator auto

kata999

Postări Recomandate

Buna, am un amplificator auto Cougar C600.2, din greseala l-am alimentat invers(+12V la GND) si au puscat niste diode... Nu gasesc diodele originale, daca ma poate ajuta cinva cu niste echivalente. D8LCA20, D8LC20UR, 60N06, un termistor TTC104. Multumesc

PS Imi cer scuze daca nu am postat in sectiunea potrivita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru sfaturi, am inlocuit deja condensatorii, mai am 2 bucati ceramici. Maine dau o fuga la magazin sa ii cumpar, impreuna cu mosfetii si ii voi inlocui. Diodele le-am masurat, sunt bune. Am mai curatat din cositorul pus in exces peste toate traseele, in functionare nu se incingeau radiatoarele. Puterea maxima e undeva la 140W in punte, dar eu il folosesc stereo, 2x70, sau ceva de genul, iar radiatoarele sunt destul de mari pentru cata caldura disipa.

Editat de kata999
Link spre comentariu

• 3 months later...

Buna! Am revenit cu o noua problema... Am inlocuit tranzistorii din sursa, alimentez amplificatorul, sursa nu intra in protectie, dar nu am sunet in difuzoare... Am inlocuit si tranzistorii finali din etajul de amplificare (TIP 41 / TIP 42), dar tot nu functioneaza. Are cineva vreo idee care ar putea fi defectul?IMG_20150814_165201_zps7hxmuixu.jpgIMG_20150814_165308_zpst8irahgv.jpg

Am masurat condensatorii marcati in poza, dar nu este tensiune. Posibil sa fie totusi sursa?

Editat de kata999
Link spre comentariu

La cum arata l-as arunca linistit la gunoi fara niciun regret.E o jucarie chinezeasca gata sa "explodeze" in orice moment.Poate doar asa ca si experiment,reparat,testat...altfel nu as pierde nici 1 minut cu asa ceva :)

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Un pic de practica nu strica ......... :book2:

Scoate placa si alimenteaz-o asa in aer desigur montind un bec de far(12v/45w)  in serie pe sursa de alimentare  fara semnal nu se incalzeste nimic,daca se apride becul ai scurt in continuare...... (nu ar trebui daca totul e in regula) si masoara tensiunea de alimentare la iesirea invertorului adica tensiunea +/- care alimenteaza etajul de amplificare ,poti masura direct pe condensatori electrolitici dupa redresorul (diodele invertorului ) tipic trebuie sa fie cel putin +/-35V daca e inseamna ca ai ceva in etajul amplificator ............dar ma indoiesc ,mai repede sursa nu lucreaza ,mosfeti au si ei rezistente de valoare mica  in poarta sau traseele aferente ,pe viitor monteaza siguranta pe alimentare OBLIGATORIU.!!!!!!!!!

Editat de Gabris
Link spre comentariu

• 11 months later...

Buna! Revin cu o intrebare. Pot inlocui tranzistorii finali TIP41C / TIP42C cu TIP35C/Tip36C ? Mai trebuie modificate valorile altor componente sau doar schimb tranzistorii. Prefinalii la fel, merge inlocuit cu ceva A1015 / C 1815?

M-am gandit in special la TIP35C/36C din cauza ca TIP41/42 se incing destul de tare pe 4 ohmi. 35/36 au disipare termica pana la 125W, fata de 65 la 41/42.

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns. Racirea poate fi putin subdimensionata, dar puterea maxima e undeva la 2x70w in cel mai fericit caz... Chestia e ca au fost inlocuiti tranzistorii finali, si cei pe care i-am montat ultima data sunt niste petarde. Pana si tablita aceea de pe carcasa e tabla de conserva, ma gandeam ca daca ii inlocuiesc cu tip35/36, acestia din urma fiind mai mari, nu se vor incalzi atat de tare. Mentionez ca amplificatorul a fost folosit conectat in punte, pe 4 ohmi, probabil de aici si incalzirea excesiva. Intentionez sa il folosesc stereo, tot pe 4 ohmi.

Link spre comentariu

Chestia cu sutele de W la mine este relativa... Nu cred ca duce o pereche de Tip41/42 prea mult... chiar si cu iesirile in punte... Dar va multumesc pentru clarificari. Deci si cu tranzistorii inlocuiti tot petarda va fi, tot la fel de repede or sa crape :-)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock