Sari la conținut

Automatizare utilaj

udragos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 350
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Nu spuneti prostii, este posibil de rezolvat si asa, un astabil reglabil pentru  actionarea valturilor si un monostabil pentru dispozitivul de taiere, ambele realizabile cu cate un 555.

Ramane sa specificati ce motoare v-ati decis sa utilizati(tensiune/tip).

Acum sunt hotarat pentru motorase de parbriz, avantajul fiind ca au acele reductoare. Daca turatia nu-mi convine, pot construi la imprimanta 3d un reductor suplimentar.

Nu stiu ce este "555".

Acum vad ca mi-ati trimis si alt mesaj

Deja m-ati pierdut...

Editat de udragos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu pot sa va desenez o schema si eventual cablajul dupa ce achizitionati componentele, dar realizarea trebuie s-o faceti dvs.

Daca v-ati decis sa folositi motoare de stergator de parbriz, aveti nevoie si de un redresor(transformator + punte) capabil sa furnizeze cca.8A.

Link spre comentariu

Eu pot sa va desenez o schema si eventual cablajul dupa ce achizitionati componentele, dar realizarea trebuie s-o faceti dvs.

Daca v-ati decis sa folositi motoare de stergator de parbriz, aveti nevoie si de un redresor(transformator + punte) capabil sa furnizeze cca.8A.

E ok si asa.

Credeti ca un motor pas cu pas pentru cadru, acel M2, ar complica lucrurile ? Cadrul este din aluminiu, cantereste in jur de 1,7 kg.

Ma gandesc la acea rotatie de fix 360 de grade in cazul unui sistem biela manivela.

Sau un sistem surub/piulita ... Cum ma sfatuiti ? Dpdv functional, parca sistemul surub/piulita este mai adecvat. Dar motorul trebuie sa se roteasca in ambele sensuri.

Pentru motorul valturilor, as ramane pe cel de parbriz.

Sau, cum ma sfatuiti dvs.

Prefer o solutie "foarte" functionala. Am muncit mult la utilajul asta ca sa-l scot cat mai profesional.

Link spre comentariu

Ati intrebat daca se complica.

ok, am inteles.

Nu vreau decat ca tot sistemul sa functioneze perfect.

Dvs nu credeti ca ar trebui un mpp acolo ? Pot avea precizie si cu un motor de parbriz ?

Link spre comentariu

Pot avea precizie si cu un motor de parbriz ?

Pentru dispozitivul de taiere, este cel mai indicat datorita contactului culisant care-l opreste dupa efectuarea unei ture(daca nu primeste un nou impuls), pentru deplasarea foliei motorul pas cu pas este mai precis, dar aveti nevoie de unul destul de puternic.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Pentru dispozitivul de taiere, este cel mai indicat datorita contactului culisant care-l opreste dupa efectuarea unei ture(daca nu primeste un nou impuls), pentru deplasarea foliei motorul pas cu pas este mai precis, dar aveti nevoie de unul destul de puternic.

Deci am inteles bine? Motor parbriz pentru deplasarea foliei (valturi) si pas cu pas pentru disp taiere ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock