Sari la conținut

Schema kit mixer stereo si preamplificator


aureliann

Postări Recomandate

Salutare tuturor.

 Oare sa aiba cineva schema pentru "Kit mixer stereo cu corector si preamplificator" de la Mivarom pe cate sa o si poata posta sa o gasesc si eu? Vreau sa cumpar un kit pe care as vrea sa-l modific de la 3 intrari stereo la 6 intrari mono pentru microfoane si sursa auxiliara de nivel mare, de ex. laptop.

Va multumesc anticipat si toate cele bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 47
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

de la 3 intrari stereo la 6 intrari mono pentru microfoane si sursa auxiliara de nivel mare

 

Dar cum v-ati gandit sa rezolvati reglajul independent pe intrari avand in vedere ca sunt utilzati potentiometri stereo?

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare din nou.

Daca singurul impediment ar fi potentiometrele duble, as putea sa le inlocuiesc cu unele simple de aceleasi valori, dar in numar dublu, chiar daca se mareste costul total. Potentiometrele duble isi vor gasi poate loc in alte montaje. Desigur ca m-ar ajuta foarte mult schema electrica deoarece imi pot da seama daca se potriveste cu ceea ce am de gand sa fac. Domnule Marian78, mie imi plac schemele vechi, si in plus, nici nu este o lucrare foarte pretentioasa (nici macar nu trebuie sa fie stereo). Sper ca veti gasi schema si o veti posta. Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara.

Ma bucur foarte mult ca am "descoperit" schema kitului mixer cu corector de ton si asta datorita d-lui Marian care a binevoit sa o deseneze si sa o posteze si caruia ii multumesc pe aceasta cale. Ramane sa analizez posibilitatile de modificare si sa ma gandesc ce se intampla cu reglajele de ton pe cele doua canale daca intrarile (6 mono) sunt legate la surse diferite. Oricum, adaugarea reglajului de tonalitate pe medii este binevenit.

Multumesc si toate cele bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua,

revin cu ceea ce am inteles de la dl Miron:

Adica "inaltele" pentru intrarile legate la 1R,2R,3R sunt reglate de 1/2 din potentiometrul dublu de "inalte" iar "inaltele" pentru intrarile legate la 1L,2L si 3L sunt reglate de cealalta jumatate? Asta ar insemna ca pastrind potentiometrele duble de ton, acestea actioneaza simultan pentru toate intrarile. Reglajul de ton actioneaza identic pentru toate intrarile.

Multumesc, numai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

actioneaza simultan pentru toate intrarile. Reglajul de ton actioneaza identic pentru toate intrarile.

 

Simultan da, dar identic este relativ, doar daca toate componentele cu aceiasi functie in ambele ramuri sunt sortate, deci identice ca valoare.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inseamna ca am inteles bine. Teoretic, cel putin, reglajul are acelasi efect pentru toate intrarile. Nu suspectez producatorul de prea multa insistenta in sortarea pieselor. Pentru mine, asta n-ar fi totusi o mare problema. Aveti cumva un sfat pentru alegerea microfoanelor care sa culeaga sunetul de pe scena unui camin cultural de la tara? Niciodata nu se aud foarte bine grupurile de copii care canta sau prezinta scenete la serbari, si cum nu se poate cate un microfon pentru fiecare copil....

Multumesc din nou si numai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru a evita reactia acustica, care apare cand receptorul si emitatorul(respectiv microfonul si difuzorul) sunt in proximitate, indicat este un microfon unidirectional(supercardioid).

Ex.

http://www.emag.ro/microfon-dinamic-voce-akg-d-5-s/pd/D36DGBBBM/

Poate gasiti unul cu electret http://www.ebay.com/itm/Philmore-Super-Cardioid-Electret-Shotgun-Microphone-DC200-/321396269963, acesta de la emag este dinamic(cu bobina), are impedanta scazuta(600 ohmi) semnal mic(cca. 3mV cred) si necesita intrare simetrica.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara.

Eu ma gandeam sa instalez 3 microfoane ( sa acopere aria) undeva deasupra scenei care sa culeaga cam tot ce se vorbeste, canta......pe scena si alte doua sa fie mobile, pentru interventii vorbite, solist vocal, folosite individual si in acelasi timp. Incercarile de pana acum de a obtine volum sonor rezonabil in conditii de galagie s-au soldat cu foarte multa microfonie. Mentionez ca microfonul disponibil este unul dinamic de aprox 100 lei. Probabil va trebui sa caut alte amplasari ale boxelor si alte aranjamente fizice ale echipamentelor. Oare supercardioidul ( modelele sunt destul de scumpe) sa ma scape de microfonie?

Mentionez ca amplificatorul, un AV receiver Pioneer, ( nu-mi aduc aminte seria ) cumparat de cineva la intimplare are tot felul de intrari digitale, una singura accepta semnal analogic, dar nici o intrare pentru microfon (de aceea caut un mixer cu preampl. si corector de ton). Si colac peste pupaza, buget de austeritate.

Dar cred ca deja am pus prea multe intrebari.

Toate cele bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mentionez ca microfonul disponibil este unul dinamic de aprox 100 lei. Probabil va trebui sa caut alte amplasari ale boxelor si alte aranjamente fizice ale echipamentelor. Oare supercardioidul ( modelele sunt destul de scumpe) sa ma scape de microfonie?

 

Termenul de microfonie, se refera la un comportament microfonic(sensibilitate la vibratii) a unei componente/dispozitiv apartinand unui lant audio care in mod normal nu ar trebuii sa fie sensibil la vibratii(ex. tubul EF86).

Corect se cheama reactie acustica sau acrosaj(din franceza).

Un microfon simplu, este omnidirectionalhttp://en.wikipedia.org/wiki/Microphone, deci capteaza sunetul din orice directie, deci implicit de la difuzoare si de aici paraitia acrosajului.

Solutia este fie midcrofonul plasat cat mai aproape se sursa(gura), fie asa cum am scris mai inainte unul directional, care are sensibilitatea in forma de lob si nu de sfera.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

^Si totusi majoritatea denumesc acest efect drept "microfonie" si toata lumea stie bine la ce se refera...

Denumirea reactiei acustice cu termenul dedicat comportamentului microfonic al unui dispozitiv care nu este microfon, eu cred ca poate produce confuzie in intelegerea fenomenului.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

se poate marii directivitatea punand mai multe microfoane lalolata (matrice de microfoane) - si mai mult se poate controla directia lobului de sensibilitate prin ajustarea unor intazieri inainte de sumarea semnalelor (beam forming) 

am facut o arie de 64 microfoane cu beam forming (beam forming procesat pe un FPGA) din motive comerciale nu pot pune poze cu toate ca sade la mine pe birou.

RR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor.

In primul rand nu pot sa nu observ ca am reusit sa provoc dezbateri intre electronisti mult mai buni decat mine si de la care am intr-adevar de invatat. Revenind asupra problemei mele, microfonul existent deja este Hama DM 60, iar amplificatorul caruia doresc sa-i adaptez mixerul si microfoanele este AV Receiver Pioneer VSX 323, made in ....China. Pe panoul frontal exista printre alte caracteristici inscriptia "5x100W", (are mai multe iesiri pentru boxe) in timp ce pe placuta din spate pe care scrie mic, un consum de 155W , mult diferit de 5x100W. Am incercat cu un "adaptor pentru microfon-IPRS Baneasa" si am obtinut suficienta amplificare, dar si mai multe acrosaje. Boxele sunt mari si asezate pe dusumea, cu un metru mai jos decat scena caminului cultural. Ramane de incercat si varianta cu microfoane unidirectionale (am cautat la adresa propusa de dl Miron), dar pana la acestea as mai incerca si altceva. De exemplu microfoane mai ieftine care sa produca mai multe acrosaje...

Va multumesc, toate cele bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock