Sari la conținut

Postări Recomandate

Am construit o sursa foreward hard swich de 2 kw pwntru a incarca un banc de acumulatoare de 120 v 140 ah intial echipata cu 2 igbt stgw 39 nc 60vd si 2 diode rhrp 30 120, dorind sa pot incarca in impulsuri fara droser de iesire am fost nevoit sa inlocuiesc diodele cu unele C4D20120D cu carbura de siliciu deoarece cu cele cu siliciu curentii de recuperare inversa incalzea excesiv  igbt-urile cu acesta diode sursa merge mai rece fara droser decat mergea cu celelalte diode cu droser si am obtinut incarcarea in impulsuri dorita, frecventa de comutatie este de 100 khz cu factor de umplere 40%, am cumparar si 2 mosfet zfet cu carbura de siliciu la 1200 v 80 m ohm rds on C2M0080120D urmeaza sa le instalez sa testez cum functioneaza dar trebuie tensine de comanda ceva mai mare trebuie sa inlocuiesc sursa auxiliara a comenzii cu 18-20 v.

Astea sut potrivite si pentru trifazic urmeaza sa testez invertor pentru motor si invertor de sudura.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5817-sursa-foreward-cu-diode-schottky-cu-carbura-de-siliciu/
Distribuie pe alte site-uri

Vad ca ai deschis mai multe subiecte cu sic-mos si sic-schottky. Te felicit nu doar pentru interesul asupra variantelor, ci si pentru ca ai resursele financiare necesare unei asemenea preocupari.

Am folosit varianta sic-mos+schottky cu rezultate impresionante in ce priveste randamentul (in interes profesional, personal nu-mi permit). Recomand driver TC4432 capabil de 30V, adica suficient pentru +18/-5V necesari (total 23V in exemplu).

Nu sunt sigur ce inseamna fara droser, dar daca e ce cred, nu o vad ok, indiferent ce rezultate ofera la prima vedere. O schema ar spune mai multe.

fara droser inseamna doar traful si diodele cu sarcina legata direct la diode fara bobina, am nevoie sa pot incarca acumulatorii in impusuri, am obtinut rezultate foarte bune asa, acumulatorii accepta foate bine incarcarea si nu mai e nevoie de supratesiune, practic acumulatorul la 120v poate fi incarcat complet in 8 ore la 139 v, aorope float charge

Mai e un aspect cu igbt-urile ma lovesc de problema dv/dt, seautoamorseaza prin dv/dt si secam ard, la carbura nu am avut niciodata problema asta, suporta dv/dt impresinante, care nu pot fi practic generate in aplicatiile uzuale,la igbt s-au ars de vreo 5 ori cate2 sau 1 in puntea de la invertorul sinusoidal prin dv/dt, pe consumatori care distorsioneaza semnalul cum ar fi masina de splalat cu variator cu triac.

Pe rezistenta 2kw nu se ard, am pus un alt snubber in incercarea de a rezolva problema, 3nf/1,6kv serie cu 5 ohm/20w, cand folosec masina de spalat rezistenta se incalzeste de vreo 2 ori mai tare decat cu alte sarcini, cu. carbura nu se arde nici fara snubber, daca o tine tot asa e mai ieftin cu carbura.

scaparile transformatorului, rezistentele de conductie ale componentelor, si chiar si restenta retelei si cablului de alimentare.

Cand merge in sarcina la 2kw tensiunea la intrare scadde de la 245 v la 225 sau chiar 215v

Da, e functional. Dar te bazezi tocmai pe imperfectiuni (Rds mos, scapari, riplul pe filtraj intrare, cadere pe redresare, etc). De asta nu sunt in principiu de acord. Nu-mi pare deloc controlabil procesul. Dar eu emit doar pareri foarte personale.

Pe ansamblu sursa asta e un generator cu rezistenta interna pozitva,parametric,rezistenta interna e deteminata parametric.

In conditii de functikonare asa dure,o bucla de reactie feeback poate introduce o instabilitate periculoasa,sursa are o protectie latch la supracurent care face treaba buna chiar si in caz de scurt.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock