Sari la conținut

Drivere pentru mosfet cu carbura de siliciu la 10kv


cavit

Postări Recomandate

Izolarea pentru aceste drivere poate fi o mare durere de cap

simplu se poate face astfel: pe comanda cu fibra optica de plastic, astfel optcuplorul vine impartit in doua: ledul si

etajul de iesire cuplate prin fibra de plastic asigura izolarea,capacitatea redusa si imunitatea la dv/dt necesare.

Alimentarea partilor de iesire flotante se poate face simplu cu o sursa auxiliara pe miez de trafo linii cu secundare

bobinate cu cablu de inalta tensiune, la100 khz cate 2 spire pentru fiecare secundar pot asigura cei 20 v necesari pentru comanda portii, asigurind totodata si izolarea si ocapcitate de cuplaj rezonabila

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce mos? Ma intereseaza orice depaseste 2kV.

Indiferent ca e pe semnal sau alimentare numai, e greu de obtinut capacitati mici la trafo de dimensiuni mici. O solutie ar fi ecranarea infasurarilor partii low + comanda pentru izolarea eventualelor pulsuri de curent spre ele (ecran la masa), iar daca pretentiile cresc si pentru high (pulsurile parazitelor sa nu perturbe comanda high) ecranarea trebuie sa fie dubla la semipunte (ecran la sursa mos high) sau 4-5 ecranaje la punte. Astfel, eventualele pulsuri de curent ar avea loc intre ecranaje, fara a influenta comanda trafo driver sau semnalele. Daca e doar alimentare, cred ca merge doar unul pentru izolarea sursei, tensiunea continua odata obtinuta, poate fi preluata prin niste inductante pentru limitarea eventualelor varfuri.

Editat de smilex
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

iata un link cu ele

10 kV, 120 A SiC Half H-Bridge Power MOSFET ... - Powerex
www.pwrx.com/.../H-Bridge%20Pwr%20MOSF..
 consta in 2x12 dmos 10kv 10 A 2x6 jbs diodes 10 kv, si 2x12 si shottky diodes serie cu fiecare dmosfet pentru a impiedica dioda structurala sa intre in conductie
Cu astea se poate face invertor direct pe 6 kv pentru motoare sau statie de transformare medie joasa  bidirectionala in comutatie.
 Permit purtatoare pana la 20 khz.
 
Mie mi se pare greoi si dificil de face driverele altfel decat cu fibra optica de plastic, deoarece izolatia aia trebuie sa fie sigura, nu te poti juca cu asa ceva, acum mai ramine de vazut ce putere pe  led sau laser ar asigura viteza necesara, tinind cont ca e vorba de caa1m de fibra,
nu ca un simplu optocuplor cum ar fi acpl -p 346 cu distanta emitator receptor redusa, pe fibra sunt pierderi si trebuie putere mai mare, de exemplu niste lasere de 808 nm 500 mw
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Izolatiile de la sursele flotante de curent continuu pentru alimentarea partilor de iesire a optocuploarelor trebuie sa fie de asemenea sigure, trebuie o garda in aer de cel putin 20 cm fata de orice chestie legata la masa, sistemul ala de la televizoarele cu lampi la dy era bun si s-a dovedit sigur eu cred ca daca il reproduc cu izolatie chiar intarita fata de ala e suficient de sigur, astfel cablurile alea vor avea izolatie continua si vor intra in modulele de comanda care vor avea si ele izolatie astfel ca nimic sa nu fie expus direct.

 asfel incat expectanta la electrocutare in cazul atingerii accidentale a transformatrului sursei auxiliare sa fie mai mica de 10 la minus 4, iar atingerea directa a izolatiei cablurilor de pe partile flotante sa prezinte un risc de electrocutare mai mic de 10 la minus 3, distructia partii de comanda prin conturnarea tensiunii de forta sa prezinte un risc mai mic de 10 la minus 4.

 

 Eu am vazut ceva drivere dar izolatia lor nu mi s-a parut sigura la tensiunea aia, nu vrei sa se intimple ceva daca prgramezi sau masori ceva pe comanda  cu invertorul in functiune, asa ceva nu e absolut deloc de dorit, mai mult, partea de forta va fi inchisa intr-un compartiment separat, usa acestuia va sta inchisa in timpul cat e aplicata tensinea de forta, nu e absolut de loc de dorit ca deviceurile de forta sa explodeze la careva in fata si sa se aleaga cu arsuri mutilante sau chiar sa-si piada viata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock