Sari la conținut

Kit Amplificator "2x500w"

DanielBull

Postări Recomandate

Salut Tehnium-Azi !

Mi-am cumparat acest kit amplificator audio "2x500" . 

2n86hs8.jpg

I-am injectat semnal audio direct din PC si s-a auzit foarte incet . Dupa m-am gandit sa ai pun semnal dupa alt circuit si am avut la indemana un C.I TDA7377 care i-am conectat iesirile la circuitul de mai sus si se auzea tare . Am masurat pe iesirea semnalului din TDA7377(iesirea la boxa care am folosito ca intrare pe kitul de mai sus) aveam o tensiune alternativa de 01.0V ~ 01.4V in functie de melodia care rula ) . Ce imi recomandati sa adaug pentru a avea putere cat de cat decenta la kitul de mai sus ? Multumesc !   :scratchchin:

Editat de DanielBull
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

L-ai alimentat corect? Ai verificat vizual piesele de pe plac?? Pot fi lipite alte valori la unele piese dec?t cele din schema dib?cit? pe net, poate chinezul a ?ncurcat valorile ?i a rezultat o amplificare mic?. ?nainte de a c?uta alte preuri ?i solu?ii, verific? bine ampliful.

Link spre comentariu

Cand ai aplic semnal direct din pc nici nu se incalzeste radiatorul  . Cand am incercat cu 7377 atunci sa incalzit . Alimentat corect eu zic ca este , am cumparat un traf toroidal , este posibil sa nu ai fi facut corect punctul 0 , adica cele 2 infasurari  care se leaga ? (se auzea incet si cand am testat un montaj cu tda7294)  8360.jpg

Editat de DanielBull
Link spre comentariu

(se auzea incet si cand am testat un montaj cu tda7294)  

Remarca "se auzea incet" este subiectiva si poate insemna multe.

Spuneati ca ati parcursul topicul recomandat de utilizatorul @ionut90, daca e asa, atunci care este valoarea tensiuni rms necesare pe intrarea amplificatorului ca acesta sa atinga puterea nominala ? Sursa dvs. de semnal audio poate asigura acest nivel ? Ati verificat daca semnalul nu se intrerupe sau se atenueaza pana intra in amplificator ?

P.S. Incercati sa concentrati discutia asupra unui singur subiect sau a unui singur kit electronic.

Numai bine

Link spre comentariu

Alimentat corect eu zic ca este , am cumparat un traf toroidal , este posibil sa nu ai fi facut corect punctul 0 , adica cele 2 infasurari  care se leaga ? (se auzea incet si cand am testat un montaj cu tda7294)  

P?i ce tensiune alternativ? scoate acel trafo? Ce tensiune continu? rezult? dup? redresare ?i filtrare pe plac?? La asta f?ceam trimitere mai sus.

.............

Dac? nu legai mediana la mas? aveai alte fenomene ?n amplif.

• Like 1
Link spre comentariu

Obligatoriu legi mediana la masa montajului, norocul t?u c? schema e cu simetrie total? ?i a suportat a?a ceva.

Deci alimentezi ampliful cu +/-35Vcc? Adic? ?n total 70V din plus ?n minus ptr cine m?soar? ?i a?a, de?i tensiunile se m?soar? corect fa?? de mas?, nu ?ntre ele.

Sau ?n total ai m?surat 35Vcc, adic? +/-17.5Vcc?

...............

?ncearc? s? dai mai multe detalii ?ntr-un post, s? nu pierdem timpul.

Link spre comentariu

Ai m?surat 2x28Vca la bornele unde conectezi secundarul trafo sau +/-28Vcc pe condensatorii electrolitici? Despre ce tensiune vorbim c?ci ?nainte era vorba de 35V care cu indulgen?? ar putea rezulta din 28Vca redresa?i, dac? abaterea multimetrului e mare.

Adic? a?a la bornele pl?cii:

28Vca

0V

28Vca

Sau a?a pe condensatori:

+28Vcc

0V

-28Vcc

Link spre comentariu

Abia acum ne ?n?elegem. 35V e cam pu?in, ar fi trebuit s? ai acolo 38...39V pe ramur?, ori are multimetrul abatere mare, ori puntea e vai de ea, ori ampliful consum? mult ?n gol. Ultima variant? e pu?in probabil?.

Din schema chinezilor, amplificarea e x33, absolut normal? ptr majoritatea amplifurilor, probabil c? sursa de semnal scoate prea pu?in. Verific? totu?i dac? cond C8 ?i corespondentul lui au valoarea corect? sau s?nt usca?i (100uF). Verific? ?i C7, 9 ?i coresponden?ii de pe cel?lalt canal.

Link spre comentariu

Condensatoarele au valoare normala .  Probabil si multimetrul are abatere mare , dar am cumparat un corector de ton  preamplificator cu tl074 . Sper sa mareasca semnalul de intrare  . V-am spus mai sus cum se auzea cu tda7377 ca preamplificaotor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock