Sari la conținut

Sursa de laborator

Postări Recomandate

Deschid aici discutia despre sursa ptr. ca acolo unde era nu era bine pusa. Respectiv: http://www.tehnium-azi.ro/topic/5422-indicator-incarcare/page-25 

Am plecat de la o schema din revista Tehnium post-24750-0-11400900-1427769971_thumb.gif Si cu ajutorul dl-ui Miron 1947 am ajuns la post-24750-0-34526300-1427770150_thumb.png.

Ramasese sa caut un traf. mai bun. Ce aveam eu era mic ca amperaj.Si am gasit unul intr-un magnetofon Unitra care arata cam asa:post-24750-0-58718200-1427770293_thumb.png

Acuma eu am in schema tensiunea de intrare de 30V / 3A daca pun doar 24V/3A nu are nimic?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si deci nu mai umblu la el!? Amperajul de pe cele 2 bobine de 12v cat va fi? Bobina de 27V/0.5A, prin redresor de 12V, va suporta consumul a doua ventilatoare de  cooler?

Link spre comentariu

Si deci nu mai umblu la el!?Daca intervalul de curent minim/maxim va satisface, nu.

Amperajul de pe cele 2 bobine de 12v cat va fi?Fiind in serie acelasi(3A).

Bobina de 27V/0.5A, prin redresor de 12V, va suporta consumul a doua ventilatoare de  cooler?Depinde de cat consuma acestea, dar daca sunt de 12V, le puteti monta in serie(2 x 12V = 24V).

Editat de miron1947
Link spre comentariu

reglati valoarea sarcinii pana cand tensiunea in sarcina scade cu 8%...10% maxim fata de tensiunea in gol ; acesta e curentul maxim disponibil

Curentul maxim poate, dar  si cat il poate sustine fara sa se incalzeasca excesiv bobinajul?

Link spre comentariu

Testul pe un astfel de transformator dureaza o ora - aproximativ- daca temperatura ansamblului miez + bobinaj este cald , consider testul in regula.

Daca ati fi specificat aceasta de la inceput, nu as mai fi scris comentariul de mai sus.

Link spre comentariu

Traful dupa cum am specificat l-am luat dintr-un magnetofon Unitra si pe el e specificat amperajul ptr. fiecare infasurare, dar am zis ca o verificare nu strica. Intre timp am dat printre vechiturile mele peste un alt transformator mai mare din care iese un cap de infasurare de vreo 2mm insa celalalt capat e pe undeva pe sub infasurarile celelalte care sunt cu 0.5-0.6mm. L-am desfacut dar tot nu stiu unde e capatul. Infasurarile sunt inseriate iar legaturile sunt scoase afara cu fire litate. Oricum, sper ca cei 3A ai trafului actual sa fie indestulatori ptr. sursa cu schema postata mai sus. Multumesc ptr. ideile acordate cu privire la masuratori!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock