Sari la conținut

Modificare forma incinta

cohn

Postări Recomandate

Buna ziua domnilor!

Fiind primul meu post sper sa nu dati cu pietre(folositi-le la construit case) la urmatoarea mea intrebare care, pentru mine inseamna enorm avand in vedere cunostintele mele electronice si de constructii de sub genunchiul broastei.

Am primit 2 boxe si as vrea sa incerc schimbarea cutiilor cu altele mai inalte(preferabil), mai adanci daca este nevoie dar mai inguste.  Modelul incintelor este comun(cony ss-701) capatate de la un minisistem audio mai vechi.

Am ajuns sa cred ca nu se poate schimba nimic atat timp cat nu am voie sa depasesc proportia de aur(0,62/1/1,62 ) a constructiei de incinte acustice. Mentionez ca vreau sa pastrez volumul incintei insa cu o forma mai inalta.

Dimensiunile exterioare ale incintei:195/325/230

Prefer sa intreb o comunitate cu experienta pentru ca e mult mai convenabil pentru obtinerea unui raspuns exact si nu cote reci dure strict matematice si audiofile. NU vreau sa ascult Vivaldi hi fi in bucatarie in timp ce tai ceapa si morcovul pentru friptura dar pe langa lucrul manual necesar constructiei incintelor mi-as dovedi si manhood-ul. Sper sa intelegeti destul de bine senzatia.

Multumesc anticipat. Atat pentru sfaturi cat si pentru caterincile legate de gatit.

Editat de cohn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In general modificarile unei cutii de incinta nu se fac dupa ureche ( ca mi-ar place mie sa fie mai inalta si/sau mai adanca ) .

Modificarile se pot face numai dupa ce se cunosc caracteristile difuzoarelor ( de bass in mod uzual ) si bine inteles daca difuzoarele permit modificarea volulumui cutiilor .

O intrebare : boxele despre care vorbiti nu sunt cumva SONY ss-701 ???

Editat de dominicue
Link spre comentariu

Da, exact.

Este adevarat ca...dupa ureche dar incerc sa fac un compromis favorabil.

Am intrebat pentru ca am observat o tendinta de ingustare a incintelor moderne si in acelasi timp o adancire. Presupun ca inginerii aia stiu si ei ceva. Tin minte ca prin anii '90 in reprezentanta Panasonic din Unirea erau niste boxe foarte inguste(sub 15 cm) insa extrem de adanci (aprox. 30 cm)si cu o inaltime de aprox 20 cm. Mda, e adevarat ca tehnologia difuzorului conteaza dar totusi... nu e vorba in definitiv doar de masa sau volumul de aer din spatele lui ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock