Sari la conținut

Sistem flasher cu bec

ardeleanu bogdan

Postări Recomandate

http://www.geocities.com/CapeCanaveral/lab/5185/circuit.html

Am gasit aceste scheme pe net,dar eu doresc ca pe timp de zi sa stea stins becul

Atasarea unui circuit pentru acest lucru complica prea mult schema

Poate stie cineva o schema care este proiectata din start si pentru acest lucru

Daca cunoaste cineva o astfel de schema rog sa o puna in acest topic

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma gindesc ca o sa fie mare caderea de tensiune pe rezistenta de 3,3k

Nu mai mare de momentul cand se incarca condensatorul.Oricum este o idee,practic,poate vor trebuii ajustari.Zona de de expunere a fototranzistorului,trebuie sa fie orientata in directia opusa becului,sa nu cada lumina becului pe fototranzistor.Mai puteti incerca si in varianta de mai jos.

post-9-1200774124_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ma intreb daca nu cumva este o greseala

Unde?Fara fototranzistor deschide?Daca da,inseamna ca ajunge lumina la el,daca nu,verificati in datele de catalog daca tiristorul folosit de Dvs.are acelasi curent de poarta pentru declansare,cu cel din schema.La BTSC 1026 curentul maxim de poarta este de 25mA,iar la T3F5P,curentul maxim este de 30mA,deci este mai putin sensibil pe poarta,decat cel din schema.Incercati cu BT151.Micsorati progresiv,valoarea rezistentei de 22K,mie-mi pare mare,permite doar cca.10mA.

Link spre comentariu

Fototranzistorul nu trebuie sa suporte si el tensiune mare?

Daca tensiunea pe colector, depaseste tensiunea de aprindere se deschide tiristorul si tensiunea este mica,curentul care apare prin rezistenta totala,trebuie sa-l poata sustine cca.16ore,cat este lumina zilei.

post-9-1200932539_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am gasit aceste scheme pe net,dar eu doresc ca pe timp de zi sa stea stins becul

Atasarea unui circuit pentru acest lucru complica prea mult schema

Poate stie cineva o schema care este proiectata din start si pentru acest lucru

Automat pentru lumina:

Automat_pentru_lumina.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock