Sari la conținut

comunicatii pe fibra optica

FlorianP

Postări Recomandate

Salut. Sunt incepator in ceea ce priveste comunicatiile. Incerc sa pun la punct un sistem de comunicatie pe fibra optica.

Semnalul ce urmeaza a fi transmis pe fibra optica este dat de niste senzori. Senzorii trimit informatii referitoare la mediu, pentru informare si alarmare. Semnalul este apoi convertit in semnal digital. Urmeaza blocul de modulare ASK facut cu AD9958. Dupa modulare datele sunt introduse intr-un bloc de transmisie MAX7044. Viteza de transmisie este mica, pentru ca datele trebuiesc sa ajunga la destinatie o data pe secunda. Urmeaza modulul Laser pentru transmisia pe fibra optica impreuna cu un driver pentru dioda laser.

Legat de dioda laser: sunt diode care sunt facute pentru a lucra in unda continua CW sau in pulsuri. Sa inteleg ca cele care lucreaza in unda continua vor lucra doar cu semnale analogice iar cele care lucreaza in pulsuri vor lucra doar cu semnale digitale?

Am gandit bine sistemul? Ma refer la partea de modulatie.

Vreau si eu un sfat legat de aceste comunicatii pe fibra optica. Pentru ca nu am cu cine ma sfatui in domeniu.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Legat de dioda laser: sunt diode care sunt facute pentru a lucra in unda continua CW sau in pulsuri. Sa inteleg ca cele care lucreaza in unda continua vor lucra doar cu semnale analogice iar cele care lucreaza in pulsuri vor lucra doar cu semnale digitale?

Aveti codul?Poate gasim datele de catalog si aflam ce performante au.

Link spre comentariu

Aveti codul?Poate gasim datele de catalog si aflam ce performante au.

Pentru a avea un mai bun cuplaj intre dioda laser si fibra optica am ales un modul laser: EM253-040-053. Contine o dioda laser DFB. are 40mW putere de transmisie. Trebuie transmis semnalul pana la 30km, fara posibilitatea de a pune repetoare pe parcurs. De aceea am ales ceva care emite cu peste 15mW. In datasheet-ul modulului scrie ca este o dioda laser MQW ce lucreaza in CW.

Sunt nou aici pe forum si nu stiu de va pot da link-ul catre datasheet-ul respectiv.

Link spre comentariu

Din ce vad eu acolo, poate lucra la frecvente mari(CATV) deci nu cred ca va pune probleme de transmisie a semnalului digital,cel analogic este mai pretentios,trebuie sa reproduca corect acest semnal(cat mai liniar).Singurul semn de intrebare ramane distanta si aici, nu stiu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock