Sari la conținut

Ajutor constructie transformator

bogdan_eduard_daniel

Postări Recomandate

Buna ziua,

Dupa ce am realizat un amplificator 2X120W m-am apucat sa fac calcule pt.realizarea unui transformator am zis eu care sa debiteze in secundar o putere de 300W tinand cont ca randamentul amplificatoarelor este de 75% [(2x120)x1,75]=300W.Deoarece randamentul unui transformator este de circa 85% primarul va avea o putere de 345W(300X1.15=345W).

Am calculat nr de infasurari pentru o sectiune de 30 cm2 (5x6=30cm2 indeajuns pentru o puere de 625)si a rezultat:

N1=400 spire(pentru 240V);

N2=101spire(pentru 60 V);

I1=1,5A;

I2=5A;

As vrea sa ma ajutati la alegerea grosimii conductoarelor deoarece am gasit valori diferite atat pe internet cat si in carti la densitatea curentul /mm2.

Exemplu pentru conductor cu diametrul 1 mm:

internet-3A

carte -1,8A

Am atasat si tabelele pentru o comparatie.Va multumesc

PS.Am ales un miez asa mare pentru ca dispun de tole E25.

post-27537-0-73430200-1422868607_thumb.png

post-27537-0-81488500-1422868663_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ghideaza-te dupa tabelul asta , lucrez cu el de mai bine de 25 ani si nu am avut niciodata probleme...

Si cum aleg "J" ul.Care ar fi cel mai optim in cazul meu?Intreb asta pt ca in functie de grosimea sarmei alese vad daca am sau nu spatiu  pentru infasurari.

Link spre comentariu

Densitatea de curent optima prin conductor, nu are o valoare standard. Ea este mai mare pentru transformatoarele de putere mai mica si descreste progresiv cu cat creste puterea transformatorului. In cazul tau (400 VA in secundar) se utilizeaza o densitate de curent de cel mult 2 A/mm2.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock