Sari la conținut

legare in punte

Postări Recomandate

,deci merge in punte pe 4 ohm

vreau sa fac un sistem 2.1 , folosesc doua module pt. sateliti si doua module in  punte pt subwofer ,am vrut sa stiu daca merge pe 4 ohm caci am difuzor de 4 ohm pt. subwofer multumesc d-l leo

Editat de alinuts
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5709-legare-in-punte/#findComment-57836
Distribuie pe alte site-uri

Un sistem audio stereo 2x50W conceput pentru 4ohmi va functiona identic in punte mono la 8ohmi, si aceiasi parametrii termici, alimentare, etc. Daca folosesti tot 4ohmi in punte, iesi din regimul proiectat. Asta nu inseamna ca nu merge, ci doar ca scula nu a fost proiectata pentru asta. Alegerea iti apartine. Eu as prefera sa folosesc 8.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5709-legare-in-punte/#findComment-57839

Fara sa apelez la cine stie ce calcule pentru determinarea puterii transformatorului, ganditi-va ca voltajul pe difuzor - cand se folosesc doua etaje finale conectate in punte - este de doua ori mai mare decat in cazul in care difuzorul ar fi conectat la un singur etaj de amplificare. Facand un calcul rapid dar suficient de exact (am neglijat caderea de tensiune in sarcina pe alimentarea amplificatoarelor): la o alimentare de +/-30Vcc per amplificator, asta inseamna aprox. 15Vrms pe difuzor (la un anume THD). Daca se foloseste conexiunea punte, rezulta aprox. de doua ori mai mult. Daca va raportati la cea mai mica impedanta de difuzor, respectiv 4 Ohm, asta inseamna: 30/4 = aprox. 8A prin difuzor (repet, in punte). Daca consideram 3300uF filtraj pentru un amper si veti avea un filtraj cel putin de 2 x 10000uF, atunci transformatorul va trebui sa aiba infasurari de aprox. 5A, la un voltaj aproximativ de 30Vdc/1.41 = ~22Vrms. Va recomand sa mai adaugati un 2V pt. a compensa caderea de tensiune in sarcina (pe care am neglijat-o initial). Deci, un transformator: 2x24V, cu infasurari de cca. 5A, filtraj 2x10000uF (rezulta un trafo de cca.250VA) - este cel mai potrivit, inclusiv pentru aplicatii audio diverse (atat sub, cat si banda larga, pt. min. 4 Ohm).

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5709-legare-in-punte/#findComment-57844

• 2 weeks later...

Aia e schema de la ampliful de 2x75W Electromure? postat? de mine cu ani ?n urm? pe net ?i m? mir c? nu a?i ales varianta modernizat?, cu trz finali complementari sau m?car cea cu diod? Baxendall. Ca observa?ii: neap?rat un circuit de temporizare cu releu, minim 3 secunde p?n? se stabilizeaz? deriva la ie?irile celor dou? amplifuri, mai e un subiect asem?n?tor ?n care o schem? asem?n?toare a pus probleme.

Ptr sarcin? de 4 Ohmi ?n punte (circa 2 Ohmi ptr fiecare amplif...) trebuie m?rit nr de trz finali ?i ?mbun?t??it? sursa de alimentare. Findc? tensiunea de alimentare e diferit? de schem?, se schimb? rez serie cu dioda zener la 2,2k/1W ?i cele din re?eaua bootstrap, suma lor se recalculeaz? dup? regula de trei simpl?.

Editat de zal
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5709-legare-in-punte/#findComment-58211

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock