Sari la conținut

TDA2050 cu BD907/BD908

kata999

Postări Recomandate

rezistoarele de pealimentarea CI daca la asta va referii trebuie sa aiba puterea de 2 w.   am realizat si eu schema atat cu CI TDA2030 si cu TDA 2050  am incercat si diversi tranzistori finali si am constatat urmatoarele:   nu trebuie depasita tesiunea de alimentare la o valoare de peste + - 17 v cc . schema din care presupunem ca te-ai inspirat functioneaza dar sa nu te astepti la obtinerea unei puteri mari... 40W decat la unda saturata adica sa ai distorsiuni armonice peste 10% ceea ce inseamna ca acela nu mai poate fi numit sunet ci galagie. folosind 2 amplif in punte nu se merita nu o sa obtii rezultate care sa te dea pe spate.   poti folosi prezentul amplificator la sonorizarea unei incaperi sau a unui spatiu de 10m/ 10m asta ca sa nu fii nevoit sa utilizez ampla puteri mari.  revenind la intrebarea ta...... rezistoarele de pe alimentarea CI au scop de a limita curentul absorbit dar si conditioneaza intrarea in functiune a etajului cu tranzistoare. eu am folosi rezistoare cu valori cuprinse intre 1,7 ohmi si 3,5 ohmi cu puteri de 2 w sau 3w nu mai retin exact valoarea lor trebuie ajustata in functie de tipul tranzistoarelor.   ... spor la treaba

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...

eu nu sunt matei....

treaba cu tda2052 .....se complica , era vorba sa folosim un aplificator tda2030, 2040, 2050, 2051 ,lm1875 (pt simplitatea schemei )cu doi finali . tda2052 intra in alta categorie el avand si mai multe piciorute...

eu  am sugerat   folosirea lm1875 pt ca acesta merge  la pana 60volts(+30 ,-30).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock