Sari la conținut

TDA2050 cu BD907/BD908

kata999

Postări Recomandate

Buna. Am o intrebare, am urmatoarea schema, sunt curios daca a mai realizat-o practic cineva, sau macar daca ar fi functionala, stiu ca este cu TDA2030, dar nu stiu cat ar fi de fiabila/functionala. Am mai realizat un amplificator cu TDA2050 in punte, merge binisor, dar imi trebuie doua pentru un montaj stereo si varianta cu tranzistori pare mai aplicabila in cazul meu. Catalin.

ps [ Scuze pentru calitatea imaginii, facuta in graba ]

post-22650-0-90672800-1420559539_thumb.png

Editat de kata999
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand , asa cum ati desenat schema, nu va functiona...studiati cu atentie schema din care v-ati inspirat si veti intelege de ce...

Schema din care m-am inspirat era cu alimentare asimetrica, emitorul tranzistorului 2 era conectat la masa, nu la minus.

Link spre comentariu

cred ca din acea schema m-am inspirat, doar ca am pus schema din datasheet de la TDA2050 si am adaugat tranzistorii si diodele. Daca se poate sa modificati dv. schema v-as fi recunoscator.
Link spre comentariu

Saitul circuite electronice.ro a preluat schema din cartea 305 Circuite electronice f?r? s? precizeze sursa, ?n schimb ?i-a aplicat propria ??tampil??, a?a cu se ?nt?mpl? de obicei ?n RO.

Cartea este de mult? vreme pe scribd.com ?i con?ine numeroase scheme pe care le g?sim prin diverse locuri f?r? detalii referitoare la cablaj ?i cu descrierile schimbate. 

Tot pe acolo g?si?i ?i 301 Circuite electronice tradus? din german? de Michael-Martin Buchholtzer.

post-27518-0-13291100-1420569662_thumb.jpg

post-27518-0-94541100-1420569671_thumb.jpg

• Like 1
Link spre comentariu

Saitul circuite electronice.ro a preluat schema din cartea 305 Circuite electronice f?r? s? precizeze sursa, ?n schimb ?i-a aplicat propria ??tampil??, a?a cu se ?nt?mpl? de obicei ?n RO.

Cartea este de mult? vreme pe scribd.com ?i con?ine numeroase scheme pe care le g?sim prin diverse locuri f?r? detalii referitoare la cablaj ?i cu descrierile schimbate. 

Tot pe acolo g?si?i ?i 301 Circuite electronice tradus? din german? de Michael-Martin Buchholtzer.

Multumesc pentru raspuns. Aceasta era schema pe care am vazut-o. Intrebarea mea ar fi daca se poate inlocui TDA2030 cu TDA2050, si daca merge inlocuit, trebuiesc inlocuite si restul componentelor dupa schema TDA2050-ului?
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Transformatorul de care dispun scoate 2x17Vca la vreo 8A. In schema am vazut ca e nevoie de 16.6A? Sau e vreo greseala? Si in toata schema asta inlocuiesc tda-ul si restul componentelor? Sau doar tda-ul?

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ziua buna.in primul rand rug?mintea mea este sa m? lumina?i ?i pe mine dac? schema asta merge ?i cu tda 2052.apoi,rezistentele de pe alimentari la ce putere sa fie.ca nu.mi dau seama.si dup? Cum v?d eu schema e varianta ?n punte.asadar varianta simpla pe care as vrea sa o ?ncerc eu cu 2052,dac? ar merge,lucreaz? ?n 4 sau 8 ohmi,ca varianta asta cu tranzistori m? cam dep??e?te.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

matei, citeste topicul asta si ai sa gasesti raspuns la problema ta, daca nu cumva tu esti aceeasi persoana cu user-ul gabe75. Dupa modul cum ai pus problema, am impresia ca da, dar poate ma insel!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock