Sari la conținut

Sursa Reglabila 0-30V/0-3A

Mircea Radulescu

Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi !

Aveam in plan de ceva timp constructia unei surse de alimentare reglabila pentru laboratorul propriu.

Dupa ce am consultat mai multe scheme , m-am hotarat asupra schemei prezentate mai jos.

Mentionez ca in loc de TL081 am folosit UA741 , acesta din urma fiind echivalent pin la pin cu TL081.

Tot mai jos va prezint si cablajul aferent schemei , in varianta proiectata de mine.

Intentionez ca dupa finalizarea proiectului sa execut cateva cablaje pentru acest model de sursa care vor fi disponibile in sectiunea adecvata a forumului.

post-30868-0-41190000-1420404921_thumb.png

post-30868-0-38936400-1420405029_thumb.png

Am citit deja topicul respectiv , eu nu am intampinat nici un fel de problema in constructie. Acum urmeaza ca saptamana aceasta sa comand restul : carcasa , traf ,etc. De asemenea , am gasit la un magazin in Bucuresti 2N3055 de IPRS si intentionez sa imi fac un mic stoc  :smile:

M-ati inteles gresit . Am construit sursa , i-am verificat functionarea cu un transformator care este montat in alt aparat si functioneaza . Mai exact mi-a functionat din prima , fiind nevoie doar sa ajustez offsetul pentru 0.

Editat de Mircea Radulescu
  • 2 weeks later...

Buna seara ! M-am gandit ca ar fi util sa introduc in schema si un pot de 1k in serie cu cel de 10k pentru reglaj fin al tensiunii . Nelamurirea care o am , este aceea ca nu stiu daca acest potentiometru suplimentar trebuie conectat intre P10k si masa , sau intre iesirea lui IC1 si P10k. 

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock