Sari la conținut

Sursa Reglabila 0-30V/0-3A

Mircea Radulescu

Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi !

Aveam in plan de ceva timp constructia unei surse de alimentare reglabila pentru laboratorul propriu.

Dupa ce am consultat mai multe scheme , m-am hotarat asupra schemei prezentate mai jos.

Mentionez ca in loc de TL081 am folosit UA741 , acesta din urma fiind echivalent pin la pin cu TL081.

Tot mai jos va prezint si cablajul aferent schemei , in varianta proiectata de mine.

Intentionez ca dupa finalizarea proiectului sa execut cateva cablaje pentru acest model de sursa care vor fi disponibile in sectiunea adecvata a forumului.

post-30868-0-41190000-1420404921_thumb.png

post-30868-0-38936400-1420405029_thumb.png

Link spre comentariu

Aveam in plan de ceva timp constructia unei surse de alimentare reglabila pentru laboratorul propriu.

Eu la aceasta afirmatie ma refeream cand am scris ca problemele daca sunt, apar dupa ce este construita.

Link spre comentariu
  • 2 weeks later...

Buna seara ! M-am gandit ca ar fi util sa introduc in schema si un pot de 1k in serie cu cel de 10k pentru reglaj fin al tensiunii . Nelamurirea care o am , este aceea ca nu stiu daca acest potentiometru suplimentar trebuie conectat intre P10k si masa , sau intre iesirea lui IC1 si P10k. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock