Sari la conținut

Cablaj incarcator pentru acumulatoare cu plumb - Conex Club 2006

Postări Recomandate

44.Incarcator pentru acumulatoare cu plumb (etanse)

ing. Ilie Mihaescu

"Conex Club" nr.78 din aprilie 2006.

conexclub200604p23_1.jpg

Am desenat si eu un cablaj pentru acest incarcator, fiind interesat de realizarea lui.

Cam asa a iesit cablajul:

post-533-0-41257200-1419700877_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Precum observati, am mutat postarea dvs. intr-un topic nou, pentru a fi mai bine comentata si analizata de catre utilizatori.

Cablajul nu e rau, va iesit foarte compact dar cu ce program l-ati facut ? Cumva Sprint Layout ?

Link spre comentariu

• 7 months later...

ma voi pune pe fabricat acest charger SLA V2,

dar,

am mai gasit ceva similar, tot cu LM317, care ofera posibilitatea de a incarca si acumulatoare de 6V, prin modificarea grupului de rezistoare R3, R6, R9...

http://www.schemeelectronice.com/286/incarcator-acumulatoare-cu-plumb-si-acid-sulfuric/aceasta ar fi...

are cineva ceva de recomandat cu privire la realizarea unui redresor cu doua tensiuni, 6-12V, din acest SLA V2?

Editat de ardiles
Link spre comentariu

Da, asta am in minte! cu rezistenta R? la comutator!

dar altceva, ce alte probleme as mai intampina daca as face asa? avand in vedere ca vreau sa fac SLA v2 cu modficarile de la acea schema postata in link-ul respectiv(postarea #6)?

multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Pai nu vad ce probleme ai putea avea, poate disipatie termica mai mare pentru perioadele cand incarcatorul are ca sarcina o baterie de 6V. 

Vad ca e o siguranta de 0,5A inseriata  in circuit, deci presupun ca acest incarcator e conceput pentru baterii de maxim 7A, ca cele de prin ups-uri. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock