Sari la conținut

fenomen care nu-l inteleg la incarcare acumulatori vrla


cavit

Postări Recomandate

am un sistem fotovoltaic care are o sir de 10 acumulatoare vrla agm de 120 ah 12v in serie tensiune totala 120 v, am un termometru ce sonda in contact cu una din baterii, bateriile sun instalate in beci.

temperatura la baterii e de 10 grade celsius si incarcarea e setata la 148v tot sirul, din documentatie ar fi ok la aceasta temperatura, tensiunea sementine cam 6 ore /zi in silele astea cu soare dimineata tensiunea scade la 124-123v merge un frigider, televizor, becuri, aspirator si masina despalat folosesc doar ziua pe soare, aria pv are 1,5 pebaterie da cam 1, 2 kw acum sunt orientate in unghiul de iarna si asa le-am lasat cavara da oricum prea mult.

 

am avout la un moment dat senzatia ca nu sunt incarcate complet, si am setat tensiunea la 151v, in cursul incarcarii temperatura a crescut foarte putin caa 1 grad, dar a doua zi dimineata surpriza, in loc sa am mai mult am avut mai putin doar 122v, asta e misterul, consumatorii au for aceeasi durata cu soare aceeasi.

am revenit la setarea initiala de 148v si dimineata am avut iarasi 124v, mentionez ca bateriile sunt noi au mai putin de 100 cicluri.

cat priveste egalizarea am masurat mai putin de 50 mv diterente intre baterii, asta inseamna mai putin de 10 mv intre celule , conform studiilor pare ok.

am planificat sa instalez un circuit de egalizare, dar l-am modificat si varianta noua nu e gata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock