Sari la conținut

Semnalizare led masina

dragos1294
 Share

Postări Recomandate

Buna seara, vin cu o problema, vreau sa schimb becurile de semnalizare ale masinii (vw golf 4) cu led-uri, problema cu led-urile este ca din cauza consumului scazut de energie nu o sa functioneze cum trebuie semnalizarea masinii. Semnalizarile din stopuri au fost schimbate cu led-uri( banda de led smd, nu mai stiu exact cate smd sunt si ce rezistente au, stiu doar ca la 3smd este cate o rezistenta de 300-400) Cu aceasta modificare nu am intampinat probleme din cauza ca in far sunt cate doua becuri de semnalizare de 21w, daca deconectez un bec timpul de semnalizare va creste, va clipi mai repede. Numarul de led-uri ce as vrea sa il montez intr-un far este de 20( 10 sus 10 jos), cum trebuie sa pun rezistentele si ce imi mai trebuie pe langa led-uri si rezistente ca semnalizarea sa functioneze normal. Led-urile vor fi de 5mm . Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand, topicul trebuia deschis la sectiunea Auto-Moto:

http://www.tehnium-azi.ro/forum/118-auto-moto/

In ceea ce priveste problema descrisa, in functie de tinta de luminozitate care trebuie atinsa de catre un bec de semnalizare de la masina (citisem mai demult pe undeva cateva date, mai exact limite de luminozitate date in lm, dar acum nu imi mai aduc aminte), se aleg si LED-urile, inclusiv tipul constructiv a lor si numarul de bucati necesare. Tot candva, mai citisem ca nu este indicat sa facem modificari artizanale la propria masina, modificari care au legatura cu circuitele asazise de siguranta a circulatiei, dar poate ma insel!  :scratchchin:

Numai bine

P.S. Topicul il voi muta in cat mai scurt timp posibil la sectiunea Auto-Moto. 

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Salut dragos si la multi ani!Vreau sa-ti scriu ceva despre leduri ,lucrez cu leduri si am ceva date care te-ar interesa:

1-sunt leduri de consum mai mare,cu coeficient de izolare mare (adica nu intra apa la leduri,iar pasta care le izoleaza se comporta ca o lupa buna)tot pe banda cu 3 leduri pe 50mm la 12v , toate culorile(se recomanda ca pe culoarea rosie a plasticului din stop sa aprindem led rosu care se va vedea cu randament mai bun pe soare).5 metri de leduri,adica o rola consuma 3 amperi si costa 50 roni,magazinul e in Bucuresti si depozitul prin Bulgaria.Se alege o forma care sa acopere cat mai mult din stop,(o linie mai lata,un patrat gol in interior,in care sa aprinzi stopul pe frana,o succesiune de linii mai lungi inclusiv pe semnalizare-vezi bmw).Dupa ce vezi cum se aprind,le lipesti ca banda are adeziv pe spate,apoi pe alimentare le duci fire pe soclul de bec care ar fi intrat acolo,pe pozitie ,semnalizare etc.Cauta pe net banda de led pe rosu si galben,cu rabdare,vei reusi,pentreu intrebari poti sa-mi trimiti un mesaj .SUCCES!!!!! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock