Sari la conținut

Driver audio Beyma (schimbare bobina cu a altuia)

alynjmenaru

Postări Recomandate

Am un driver Beyma (care se auzea bestial...tare,fideliate mare tot ce ai treuie unui driver).Problema este ca l-am ars din prostia mea (l-am legat in paralel cu o boxa si am ramas fara el).Zilele trecute am luat 2 drivere alien an-02 care se aud bine.Aceste drivere alien au aceeasi bobina ca cel beyma.Ma gandeam sa pun o bobina de la alien pe beyma sa vad cum ar suna...dar nu stiu daca ar fi vreo diferenta.Pt ca nu stiu ce da defapt putere,plaja de frecvente si alte caracteristici ale unui driver...ma gandesc ca nu doar bobina.Deci,ar fi o diferenta daca as schimba bobina de pe alien sa pun pe beyma?Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am un driver Beyma (care se auzea bestial...tare,fideliate mare tot ce ai treuie unui driver).Problema este ca l-am ars din prostia mea (l-am legat in paralel cu o boxa si am ramas fara el).Zilele trecute am luat 2 drivere alien an-02 care se aud bine.Aceste drivere alien au aceeasi bobina ca cel beyma.Ma gandeam sa pun o bobina de la alien pe beyma sa vad cum ar suna...dar nu stiu daca ar fi vreo diferenta.Pt ca nu stiu ce da defapt putere,plaja de frecvente si alte caracteristici ale unui driver...ma gandesc ca nu doar bobina.Deci,ar fi o diferenta daca as schimba bobina de pe alien sa pun pe beyma?Multumesc

Asa cum a spus si Donpetru nu ar fi recomandat sa incerci astfel de experimente , doar daca iti plac efectele pirotehnice .

Sincer ma indoiesc ca bobinele cat si echipajul magnetic de pe driverele alien sunt indentice suta la suta cu bobina si echipajul magnetic de pe beyma.

Prefer sa-i las pe alti colegi sa detalieze daca chiar esti curios ,darrr ma indoiesc ca o sa intelegi mare lucru .

Si ca sa-ti raspund la ultima intrebare ....DA va o fi o diferenta insa nu in sensul bun .

Editat de dominicue
Link spre comentariu

• 3 months later...

Un meserias bun in reparatii difuzoare nu va rebobina un difuzor altfel decat respectand parametrii de fabrica ( dimensiunea bobinei /nr de spire /diametru conductor / geometria carcasei bobinei ) .

Daca rebobineaza un difuzor dupa ureche ( cam asa ) atunci nu prea este meserias .

Link spre comentariu

cate ceva despre difuzoare si drivere.......

cel mai important lucru de stiut este acela ca : forma, materialul si calitatea membranelor fie ele de drivere fie de dif fac diferenta intre un sunte calitativ superior si o galagie....... inlocuind o membrana de la un dif la altul nu inseamna ca am imbunatatit caltatea sunetului ci doar am obtinut galagie cel mult. 

sfat pentru cei mai putin experimentati: nu incercati sa schimbati membrane sa construiti bobine sau sa faceti modificari asa dupa ureche la dif in speranta ca se vor auzi mai bine.... in cel mai fericit caz o sa obtineti un pic de galagie.  NU UITATI CA DIFUZORUL SAU DRIVERUL IN MOMENTUL DE FATA SUT CELE MAI COMPLEXE ECHIPAMENTE   cu responsabilitate pot spune ca producerea lor este mai complexa decat constructia unui amplificator. si nu uitati urechea umana nu este un etalon pentru masurarea sunetului  ci este cel mult un organ al corpului omenesc care are ca rol perceperea prezentei sunetului nu si calitatea lui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock