Sari la conținut

Redresare de inalta frecventa cu MOS-FET.

Moxica23

Postări Recomandate

Salut.

Am nevoie sa redresez niste curenti care ma astept sa fie mai mari de 8-10 A si la un calcul simplu, daca as folosi diode Shottky as avea o pierdere pe ele de circa 10A x 0.8V = 8W (cel putin). Pe langa faptul ca asta reduce randamentul sursei,apare si problema disiparii acelor 8W. De aceea m-am gandit la varianta redresarii cu MOS-FET-uri prezentata in atasament.

Nu am inca FET-uri sa testez si de aceea pana fac rost de ele va rog sa va dati cu parerea daca schema din atasament ar merge cu un randament mai bun decat o pereche de diode shottky echivalente ca si curent. M-am gandit la IRF4905 pentru ca e relativ ieftin, duce si 70A, are un Rds de doar 20miliohmi si Trise+Tfall e de circa 200nS (comparat cu 7-8uS cate are perioada la 132khz). Dupa capul meu, acesti parametri ar trebui sa fie suficienti de buni scopului propus.

Tensiunea de iesire ar fi de maxim 15V deci probabil schema ar trebui completata cu ceva zenner-e pt a evita ca tensiunea pe porti sa creasca peste 20V.

Deci ? A incercat cineva asa ceva ?

post-30971-0-88464500-1417688511_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am testat eu varianta asta, randamentul e sesizabil mai bun ca la shottki. Din pacate, semnalul de comanda obtinut cu o infasurare auxiliara, nu e chiar curat, prezinta oscilatii. Eu l-am curatat, folosind cate un driver TC442x, inaintea mosfetilor. http://www.qrp4u.de/...ew/smps-rec.gif

Despre testele facute, am povestit aici... http://www.tehnium-azi.ro/topic/5603-sursa-cu-redresare-sincrona48v-12v100a/page__st__15

Editat de pisica matache
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock