Sari la conținut

Sfat pentru Corector de Ton

Mircea Radulescu

Postări Recomandate

Buna ziua stimati colegi de forum !

Intentionez sa realizez un corector de ton cu tranzistori. Tinand cont de faptul ca etajul final are alimentare simetrica , vreau ca si modulul de corectie de ton sa aibe alimentare simetrica. Totusi am o nelamurire : diferentele dintre preamplificatoarele simetrice si cele asimetrice sunt aceleasi ca si in cazul etajelor finale de acelasi fel ?

Este buna alegerea solutiei de preamp cu alimentare simetrica ?

Va atasez alaturat schema pe care as vrea sa o abordez.

post-30868-0-41119100-1417083800_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Schema merita testata dar mare atentie la tipul tranzistoarelor folosite, deoarece s-ar putea ca cu anumite tranzistoare, schema sa aiba tendita de oscilatie (mai ales in situatia cand cursorul potentiometrelor de ton se situeaza intr-o anumita pozitie).

Intotdeauna schemele de corector de ton cu tranzistoare, cat si cele preamplificatoare audio cu tranzistoare, au fost putin mai OK in ceea ce priveste gestionarea zgomotului de fond, lucrul asta fiind oarecum intarit sau subliniat si de multitudinea de amplificatoare audio Hi-End, care se vand cu preturi de peste 1000USD/bucata. amplificatoare care au partea de preamplificare facuta cu componente discrete (in marea majoritate a situatiilor).

Link spre comentariu

Buna seara !

M-am hotarat sa realizez schema pentru care am cerut opinii zilele trecute. Momentan , am desenat-o in eagle.

Tinand cont ca ma asteapta o noapte cu schimbul 3 la servici , sper sa pot sa rezolv si aranjamentul componentelor. :)

Inainte de asta , vreau sa cer un sfat :

-am ales sa realizez montajul din 2 module si anume unul cu preamplificatorul propriu-zis si unul cu filtrele RC si potentiometrii.

-de asemenea am introdus inainte de bucla de corectie si potentiometrii pentru volum si balans.

Credeti ca pot intampina vreun fel de inconvenient cu modificarea realizata ?

Va atasez schema redesenata si modificata.

Stima !

post-30868-0-69633100-1417185529_thumb.png

Link spre comentariu

In schema pe care ati postat-o mai sus sunt cateva valori de rezistoare care mai mult ca sigur vor trebui corectate, dar asta veti stii de abia dupa ce testati practic montajul.

Iar faptul ca ati ales sa impartiti totul in doua, nu este o idee rea, e important sa realizati un cablaj de calitate. Deci, atentie la traseul de masa a celor doua canale audio (va recomand sa nu le uniti pe acel cablaj, ci unirea traseelor de masa sa fie facuta in punctul de referinta aflat pe cablajul sursei de alimentare).

Numai bine si succes la treaba.

Link spre comentariu

Buna seara domnilor. In primul rand va urez "La multi ani !" cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Revenind la subiectul topicului , am proiectat cablajul pentru partea activa a corectorului pe care o atasez aici , dar trebuie sa recunosc ca am ajuns intr-un punct in care m-am blocat pentru proiectarea cablajului filtrelor RC implicit a potentiometrilor.

Va rog , in cazul in care exista o fereastra libera din timpul dvs. sa ma ajutati cu proiectarea cablajului respectiv , sau cu cateva sfaturi de procedura.

post-30868-0-55275100-1417451735_thumb.png

Link spre comentariu

Daca va referiti la numerotarea componentelor pentru cablajul care l-am facut , nu am considerat-o necesara. Daca va referiti la numerotarea componentelor pentru filtrele RC , imi cer scuze ca am omis asta. Atasez mai jos schema.

De asemenea , mentionez ca am ales sa fac un singur canal de montaj pe cablaj la indemnul domnului donpetru. Asta inseamna ca voi face 2 astfel de montaje identice pentru stereo. In schimb , cablajul pentru potentiometrii si filtre va trebui sa fie stereo.

post-30868-0-53306500-1417454871_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock