Sari la conținut

Sistem diesel hibrid.

cavit

Postări Recomandate

Vreau sa adaug un generator diesel la sistemul fotovoltaic, dar nu am gasit unul care sa se potriveasca bine ca putere, bateria mea are 120 Ah la 120v vrla si generatorul are 6,5 kw varf. ar,fi trebuit unul de 2-3 kw.

cu sa il fac sa dea randament acceptabil, am cautat pe net dar nu am gasit ceva clar.

pot de exemplu sa pun generatorul la 4 kw? si sa las pana ajunge tensiunea la 150v dupa aceea sa-l opresc si sa repet ciclul odata pe ora pana se incarca caa 70%.

poate fi coborita turatia motorului? nu ma deranjaza cat scoate ca oricum il adaptez cu o sursa in comutatie.

in acest caz trebuie modificata alimentarea excitatiei?

Pot modifca alimentatea excitatiei si turatia asfel incat sa pot incarca bateria direct la o putere de 2-3 kw?

o curba randament versus procentaj de incarcare in sarcina pentru acest motor diesel de 10 cai putere la 3000 rpm pe unde gasesc.

Editat de cavit
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

o curba randament versus procentaj de incarcare in sarcina pentru acest motor diesel de 10 cai putere la 3000 rpm pe unde gasesc.

Randamentul e relativ constant peste 1/3 din Pmax,la multe generatoare in specificatii se da consumul de combustibil in gr/kw.

Scaderea turatiei ar fi o solutie daca generatorul e cu rotorul bobinat, cel cu rotorul in colivie nu produce sub o turatie apropiata de cea nominala si trebuie avut in vedere si regulatorul de turatie .

Inca un lucru mai vreau sa mentionez ,in afara de curentul de incarcare al bateriilor,pe perioada incarcarii lor se suprapune si consumul din retea pe care trebuie sa-l acopere generatorul deci perioada varfului de seara ar fi ideala pentru incarcare

Editat de biela
Link spre comentariu

motorul, un diesel marin in doi timpi clasic cu pompa de injectie liniara si raport de compresie 28/1 de 500 cm3.

generatorul e sinsron trifazic cu excitatie alimentata prin rezonanata, are un condensator in paralel, intrebarea e daca o pot alimenta in curent continuu sa o pot regala, sau macar sa maresc condensatorul sao cobor la 25, hz..

de test am procedat asa: am pus o punte trifazata la iesire si un ampermetru pe dc, si am inceput sa turez motorul pana ce am obtinut un curent de 15 amperi, mai mult nu am avut cablu, si am lasat sa incarce asa cu o putere de caa 2 kw. oricum intentionez sa incarc cand folosesc si alti consumatori de putere.

motorul e stand alone merge si fara generatorul sincron.

cert e capartea electrica nu mi prea place ar fi mai bun un generator cu mai multe perechi de poli si excitatie normala pe dc.

Link spre comentariu

am gasit specificatiile pentru acest motor, din curbe reise ca are comportament liniar cu turatia pana pe la 2000 rpm, deci se poate folosi foarte bine si la 1000 rpm.

totodata reiese caare randamentul cel mai bun dac eincarcat la maxim pentru o turatie data, deci cel mai bine e sa folosesc turatie mica si sa-l incarc, la 1000 rpm da caa 3kw, deci necesarul meu de 2 e potrivit, dar am nevoie de un alt generator cu 2 sau 3 perechi de poli. sunt interesat sa-l dau la schimb pe cel de 6 kw cu o pereche pe altul mai mic cu 2-4 perechi.

post-30154-0-57098600-1416820768_thumb.jpg

Editat de cavit
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock