Sari la conținut

Amplificator TDA2040 Punte

Postări Recomandate

Daca ai studia cu atentie schema ai observa ca sunt multe greseli pe acea varianta de cablaj .

Uita-te spre exemplu la C9 si C8 cum sunt conectati pe cablaj si spune si tu daca ti se pare in regula.

Mai bine reproiecteaza cablajul dupa schema si eventual folosesti cablajul din datasheet pentru inspiratie ( ca sa-ti faci o idee cum sa amplasezi componentele).

Pentru ca R2 si R6, care sunt pe calea de semnal sa nu fie influentate de curentul mare care circula intre C6 si masa.

Subscriu si eu la afirmatiile de mai sus.

Editat de dominicue
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5631-amplificator-tda2040-punte/#findComment-56596
Distribuie pe alte site-uri

Am verificat mai atent si am constatat ca in afara de C6 din cablaj care este defapt C2 din schema (si viceversa) si de C7 si C3 (aceeasi poveste) cablajul este in concordanta cu schema. Intradevar in cablaj portiunile de circuit in care vine un condensator inseriat cu o rezistenta la masa este invers (rezistenta si apoi condensatorul conectat la masa). Dar daca asta constituie o problema o pot rezolva (chiar as vrea sa stiu daca asta constituie o problema :D).

In afara de cele de mai sus mai este vreo problema legata de proiectarea cablajului care sa impiedice functionarea montajului?

Intreb pentru ca mi se pare ciudat ca datasheet-ul integratului sa vina cu un cablaj gresit. Asta in primul rand. In al doilea rand am facut deja cablajul pentru a doua oara si nu vreau sa-l mai refac si a treia oara. Cablajul arata asa:

post-17100-0-75643400-1413999726_thumb.jpg

Editat de Florin_dioda
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5631-amplificator-tda2040-punte/#findComment-56599

Nu e suficient sa analizati un cablaj ci trebuie sa va ganditi bine cum interconectati mai multe cablaje, inclusiv cel al sursei de alimentare. Interconectarea modulelor - sau, cu alte cuvinte, cablarea amplificatorului - are un cuvant foarte important de spus in obtinerea unui produs de calitate, fara bucle de masa, fara zgomot de fond etc.

In fine, un sfat: nu folositi acel cablaj pentru ca la interconectarea modulelor dintr-o statie de amplificare s-ar putea, mai mult ca sigur, sa aveti ceva probleme, mai deosebite cu zgomotul de fond. In plus, solutia cu TDA2040 in punte implica automat folosirea unor difuzoare de min. 8 Ohm. In acest caz puterea obtinuta nu difera foarte mult cu a unui amplificator audio realizat, spre ex., cu tranzistoare, la o tensiune de alimentare ceva mai mare, dar cu difuzoare de 4 Ohm. In acest ultim caz, daca veti apela la versiunea cu tranzistoare, veti vedea ca si sunetul este mai aparte. Totusi, daca doriti sa va pierdeti timpul cu acest montaj cu 2 x TDA2040, nu e rau pentru experienta dar rezultatul este in multe cazuri deplorabil.

Numai bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5631-amplificator-tda2040-punte/#findComment-56600

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock