Sari la conținut

Totul despre frigidere ,combine frigorifice si congelatoare

TIN

Postări Recomandate

• 4 weeks later...

Vad ca nu are nimeni un defect pe acest domeniu.

Daca un frigider sau combina ,congelator nu ma raceste ;Atunci pot fi urmatoarele defecte .1- pierdere freon ,2- capilar infundat , 3-filtru infundat ,4-compresor care functioneaza dar nu face presiune .

Astept intrebarile la problemele dv.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru deschiderea acestui topic. Am facut topicul important si ii doresc cat mai multe postari on-topic.

Din pacate nu am nici o problema in domeniu pentru ca chiar mi-ar fi facut placere sa o aduc in discutie. Dar sa speram ca vor fi alti utilizatori (bineinteles, asta nu ar trebui sa ne dorim, dar fiind intr-un forum tehnic e bine sa expunem problemele de aceasta natura pentru a fi un exemplu bun si pentru alti utilizatori/vizitatori ai site-ului).

Numai bine

Link spre comentariu

Filtrul dintr-un circuit frigorific are rolul de a anula umiditatea din instalatie si pentru eventulalele particule provenite din uzura compresorului ,dupa filtru urmeaza capilarul care are un orificiu variind ca dimensiune dupa instalatie acel orificiu se poate obtura ( infunda) partial dau total .

Asta numai dupa ce filtrul cedeaza.

Link spre comentariu

As avea si eu o intrebare si anume la o combina frigorifica cum se poate inlocui un senzor de temperatura defect? am vazut ca e imersat totul in spuma, am incercat sa trag de fire insa nu misca

Link spre comentariu

As avea si eu o intrebare si anume la o combina frigorifica cum se poate inlocui un senzor de temperatura defect? am vazut ca e imersat totul in spuma, am incercat sa trag de fire insa nu misca

Fara experienta e foarte greu ,asa cum ai spus senzorul este in spuma pozitionat aproape de coada vaporizatorului . In ateliere experienta in domeniu si aparatele performante de detectare cu infrarosu ne ajuta vedem pozitionarea senzorului ,dar de multe ori mergem si pe intuitie .

Daca nu ai mai facut asa ceva ,singura varianta este sa urmaresti firul senzorului prin spuma pina ajungi la senzor ,se face foarte usor cu un cutit din plastic cu care se taie spuma pina la senzor, se inlocuieste ,se pune spuma la loc ,banda termoizolanta si gata. :yes:

Atentie nu incerci cu cutit metalic risti sa tai tevile la instalatia frigorifica sau mai stiu eu ce :excl:

De unde stii ca este senzorul de vina ? .Multe cazuri sa intimplat sa fie placa electronica .

Link spre comentariu

Uleiul ?n care e imersat agregatul (compresor+motor) este stopat s? nu intre ?n instalatie tot de filtru?

Grupul motor-compresor este dupa cum stiti capsulat. In aceeasi capsula este si uleiul si freonul. Rotorul motorului este prevazut pe ax la interior cu o spirala care face ca uleiul sa urce spre compresor si sa-i faca ungere ,pistonul compresorului neavind segmenti (numai in cazurile de compresoare mici pina in 1-2 kw nu pot spune sigur) mai scapa cantitati mici de ulei pe instalatie care circula cu agentul de racire (freon)

Teoretic uleiul ar trebuii sa ramina in filtru dar tinind cont ca compresorul face presiunii pina in jur de 40-50 bari trece si uleiul prin filtru.

Link spre comentariu

De unde stii ca este senzorul de vina ? .Multe cazuri sa intimplat sa fie placa electronica .

Din masurate,are trei senzori,le-am masurat valoarea cu combina in regim normal,dupa care am scos combina din priza cu usile deschise o zi,si am masurat din nou, comparand cu valorile de tabel ale termistorului NTC, unul din ei avea o abatere a rezistentei corespunzatoare cu abaterea de temperatura masurata cu un aparat exterior.

Neexistand posibilitatea compensarii prin reglaj a diferentei de temperatura,am renuntat la placa de comanda si am montat un releu de temperatura,cu care merge de cateva luni.

Totusi daca as avea posibilitatea l-as aduce la "forma" initiala

p.s.- nu am mentionat ca problema initiala era ca ingheta totul pe partea de frigider

Editat de biela
Link spre comentariu

Totusi daca as avea posibilitatea l-as aduce la "forma" initiala

Poate numai daca schimbi placa electronica

unul din ei avea o abatere a rezistentei corespunzatoare cu abaterea de temperatura masurata cu un aparat exterior.

Specifica ce tip de combina daca e no' frost si sigur e asa atunci acel senzor care face probleme e din frigider?

P.S sunt o sumedenie de no name .NU le cunosc pe toate.

Link spre comentariu

Poate numai daca schimbi placa electronica

E un Arctic cu afisaj, m-am uitat pe net si am vazut placa la 450lei, face cat combina toata

Pe de alta parte solutia de compromis ma satisface oarecum,poate la iarna cand voi avea vreme de surubarit sa incerc sa-i fac singur o placa,partea de display ma depaseste dar nici n-o vad esentiala

Multumesc de raspuns :smile:

Link spre comentariu

• 1 month later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock