Sari la conținut

protectie la curent continuu


 Adrian_BBS

Postări Recomandate

salutare....am terminat de curand 2 protectii la curent continuu pt o statie si nu stiu cum sa le testez........asta e situl de pe care am luat protectia: http://users.swing.be/edwinpaij/module_de_..._cc_pour_hp.htm

 

 

si ca sa nu mai deschid alt topic am o rugaminte.....m-am decis sa invat sa lucrez cu programe de electronica si am desenat o schema de amplificator in eagle si vreau sa-mi spuneti daca am redesenat-o corect....schema are mici modificari.........pe schema originala la iesirea amplificatorului este un L1...in eagle nu am stiut cum sa-l pun si am pus o rezistenta in loc dar nu cu rolul de a inlocui acel L1 ci de a acupa locul lui L1 pe cablaj ca sa stiu unde vine plasat acel L1........sper ca ati inteles ce am vrut sa fac...daca nu va rog sa ma corectati si sa ma ajutati cu cateva sfaturi......daca este bine o sa ma apuc de cablaj.....multam

 

ATER EDIT: am uitat ceva.....alimentarea la protectia de mai sus trebuie sa fie de genu........traf 2*12V+punte redresoare+conzii de filtraj+stabilizatoare de 12V sau fara stabilizatoare???

post-257-1200243420_thumb.jpg

post-257-1200243426_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Protectia la DC pe iesirea amplificatorului o puteti testa astfel:

1. Deconectati intrarea protectiei de la iesirea amplificatorului;

2. Alimentati protectia la tensiunea ei nominala;

3. Apoi utilizati o tensiune test. Spre exemplu, tensiunea de alimentare a amplificatorului "+" si "-".

4. Aplicatii tensiunea pozitiva pe intrarea circuitului de protectie si observati daca releul protectiei decupleaza.

5. Repetati operatia pentru tensiunea negativa de alimentare a amplificatorului.

6. Optional, incercati sa repetati testul aplicarii unei tensiunii continue pe intrarea protectiei utilizand de aceasta data o tensiune de c.c. de valoare redusa 5...10Vcc (negativa si pozitiva).

7. Daca in toate situatiile mai sus mentionate releul protectiei la DC decupleaza asta inseamna ca protectie este buna, deci functioneaza.

8. In final, conectati intrarea protectiei la DC la iesirea amplificatorului si urmariti comportarea ei in timpul functionarii amplificatorului (ar trebui sa nu decupleze releul cand pe intrarea protectiei se afla un semnal sinusoidal si/sau muzical).

 

Referitor la schema de protectie la DC va recomand schema de protectie la DC de la amplificatoarele audio PSS. Este simpla si eficienta si necesita, in comparatie cu schema din pagina web prezentata de dvs. , o singura tensiune pozitiva de alimentare. In plus, prezinta avantajul ocuparii unui spatiu PCB mai redus.

 

Schema amplificatorului ati reprodus-o corect in programul Eagle (alimentarea ar fi trebuit sa o fi tras din partea dreapta a imaginii, dar nu este obligatoriu), cu observatia schimbari valori unor componente (lucru precizat si de dvs.). As dori aici sa fac observatia montarii in locul tranzistoarelor de pe intrare (BC640) a tranzistorului 2SA1085E, care are un factor de amplificare mai mare si este mai potrivit aplicatiei. Stiu ca intr-unul din topicele acestui forum am prezentat o varianta constructiva a acestui amplificator realizata de mine unde am recomandat utilizarea lui BC640 si BC639. Acest lucru l-am facut deoarece la momentul cand am realizat schema 2SA1085E era de negasit. Poate aveti acum norocul sa-l gasiti. Daca il gasiti (va recomand sa va straduiti sa-l gasiti), puteti inlocui si BC639 din schema cu MJE340. In rest schema este foarte fiabila si "merge" foarte bine.

 

am uitat ceva.....alimentarea la protectia de mai sus trebuie sa fie de genu........traf 2*12V+punte redresoare+conzii de filtraj+stabilizatoare de 12V sau fara stabilizatoare???

Protectia la DC nu necesita in mod obligatoriu alimentare stabilizata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc pentru sfaturi si idei....o sa caut 2SA1085E iar daca nu-l gasesc o sa folosesc BC640 iar BC639 din schema o sa-l inlocuiesc cu MJE340.......

 

poti posta schema de protectie de la amplificatoarele PSS.....pt ca eu nu stiu unde sa caut.....am mai cautat pe un sit postat de dumneavoastra dar nu am gasit nimic.......multam

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aveti in imaginea de jos o parte din schema amplificatorului audio PSS.

schema_PSS.JPG

Partea incadrata cu verde reprezinta protectia la DC cu releu si softstart inclus. Personal am utilizat in schema in loc de tranzistoarele MPSA56 si MPSA06, trazistoarele BC639, respectiv BC640. Valorile componentelor pasive le gasiti aici:

http://www.pssaudio.com/Technique/Nomencla...20PSS%209-B.pdf

Fac observatia ca rezistenta R55 sa o adoptati de min.2W si valoric in conformitate cu tensiunea de alimentare a amplificatorului asa cum va arata PDF-ul din pagina web de mai sus sau ca sa fie mai clar, exemplific:

- daca tensiunea de alimentare a amplificatorului este mai mica de +/-40Vcc, atunci: R55=12k - 2W;

- daca tensiunea de alimentare a amplificatorului este intre +/-40...+/-60Vcc, atunci: R55=12k - 2W;

- daca tensiunea de alimentare a amplificatorului este intre +/-60...+/-80Vcc, atunci: R55=18k - 2W;

- daca tensiunea de alimentare a amplificatorului este intre +/-80...+/-100Vcc, atunci: R55=22k - 2W;

- daca tensiunea de alimentare a amplificatorului este mai mare de +/-100Vcc, atunci: R55=27k - 3W.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock