Sari la conținut

Transformator de la Versatester e0502

fany15

Postări Recomandate

Salut.De curand am intrat in posesia unui transformator ce provine de la aparatul din titlu.Am incercat sa il testez alimentandul cu 220v pe pinii 2 si 3 si surpriza,acesta nu functioneza.La o masurare cu ohmetrul am valoarile de 1 ohm pe pinii 4-5 , 4,2 ohmi pe pinii 6-7 si 80 kiloohmi pe pinii 1-2 .Continuitate am doar pe pinii 4-5 si 6-7. Can l-am bagat in priza am masurat tensiuni de 5V pe pinii 4-5 si 6-7. Primarul ar putea fi pe pinii 1-2(in primar este rezistenta de ordinul kiloohmilor nu?).Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti.

O poza cu traful in cauza:

post-29133-0-83249300-1411304958_thumb.jpg

Editat de fany15
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Conform cartii tehnice de aici:

http://90.80.233.72.static.reverse.ltdomains.com/download.php?fileid=40068

1-2, 3-4 sunt doua secundare, iar restul pana la 7 reprezinta primarul + ecranul transformatorului. Din masuratorile care le-ai facut, tind sa cred ca pinul 5 este ecranul iar 6-7 reprezinta primarul. Deci, ar trebui sa-i dai 230V intre 6 si 7.

• Like 1
Link spre comentariu

Transformatorul l-am conectat pe pinii 2-3 .Masuratorile indica ca pe pinii 1-2 ar fi primarul,insa cand am scos traful din cutia aparatului acesta era concectat in felul urmator: pinul 1-ecranaj,pinii 2-3 230 V.Exact acest lucru ma induce in eroare.Dimensiunile transformatorului sunt 8.5 cm lungime(l),7 cm inaltime(H),3cm latime(L).Greutate lui este de 1,5 kg.Curentul nu l-am masurat cand l-am conectat la priza.Atasez un link unde gasiti poza cu marimile transofrmatorului https://imageshack.com/i/ipYxOKqij

Link spre comentariu

Inseamna ca nu respecta conexiunile din cartea tehnica a aparatului.

Daca l-ai conectat la 230V intre pinii 2 si 3, si tie nu-ti indica nimic aparatul intre terminalele alea, atunci, mai mult ca sigur, e ars primarul.

Cam vechi transformatorul. Are cam 100W = tola de E14, (2x14mmx30mm)=(8.4cm2)2=== ~~~nici 100 mai exact (am aplicat socotelile vechi romanesti).

Cauta unul nou sau SH, poate sa fie si toroidal, cu atat mai bine, e de zece ori mai bun ca ala. La cum arata tolele nu se merita sa-l repari.

Editat de prog
Link spre comentariu

O chinezarie din aia de 5W are pana in 2 kiloohmi primarul, multe au cateva sute de ohmi, pentru un traf de 100W cred ca nu trebuie sa aiba mai mult de cativa ohmi rezistenta sarmei (nu am facut nici un calcul in acest sens totusi).

Eu as pune un bec de 100W in serie pentru orice eventualitate si as alimenta pe pinii 6 - 7.

Link spre comentariu

• 5 weeks later...

Am reluat masuratorile cu un alt multimetru si am constat ca pe pinii 1-2 am rezistenta ohmica cea mai mare(39ohmi) si deci ca acolo ar trebui sa fie primarul.Conectat asa traful merge perfect.Acesta scoate mai multe tensiuni :15V 24V 39V 12V.Se pare ca transformatorul acesta ne-a pacalit pe toti insa iata ca merge in cele din urma .Multumesc tuturor care si-au exprimat parerea in acest topic

Editat de fany15
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock