Sari la conținut

Roboti... mici !!!


titi

Postări Recomandate

Am gasit pe net niste imagini cu roboti, zic eu ca asta sunt . Acum sunt la facultate si am vazut intr-un curs a unor colegi de camin din anii terminali ceva legat de inteligenta artificiala, ma interesa cum sunt construiti acesti roboti si in ce consta partea electronica ??? Sunt ca niste jucarii sau au si ceva mobilitate ??? astept parerile voastre. In cursul colegilor se batea campi de modele matematice. Sunt chiar asa de utile acestea ???/ Am impresia ca multi profi habar nu au practica ???

post-237-1200235517_thumb.jpg post-237-1200235527_thumb.jpg post-237-1200235538_thumb.jpg

post-237-1200235566_thumb.jpg post-237-1200235575_thumb.jpg post-237-1200235552_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 264
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

cred ca doar pentru mentinerea echilibrului,apare o problema.

Domnul miron1947, aveti dreptate, dar cred ca roboti nu prezinta mobilitate completa. Adica miscarile realizate sunt reduse la un nr. de 2 sau 3 in plan x, y, z etc.... Un raspuns concret la aceasta intrebare se poate da de abia dupa ce se cunosc dimensiunile constructive ale "robotilor" ???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum sa ne spuna Dl.titi de pe ce pagina web a luat imaginile ???

pai nu mai stiu exact, le-am gasit la o simpla cautare cu google selectand optiunea cautare imaginii!!!!!!!!!

 

am mai gasit niste site-uri cu miniroboti:

http://www.cs.umn.edu/research/airvl/minirob/

http://www.apogeekits.com/robot_bug_1.htm

http://www.active-robots.co.uk/lego%C2%AE-...bots-p-437.html

 

ati auzit de LEGO minirobots ????

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ati auzit de LEGO minirobots ????

Da,am vazut,dar sunt doar jucarii statice,un minirobot,care chiar se misca(atas) este mai complex,(este mult mai lat,se poate vedea si motorul,sursa de energie) decat cei prezentati in primul Dvs. post.

post-9-1200594674_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

se poate ca cei prezentati de mine in primul post sa fie niste simple jucarii si nu roboti ????

 

Eu cred ca sunt doar jucarii, nu cred ca se misca. De exemplu cele pe patru picioare, in special calul, la care piciorul are mai multe articulatii mecanica miscarii ar fi foarte complicata, daca nu imposibila. Dimensiunile robotilor sunt usor de intuit, contin componente uzuale (cabluri, mufe, tranzistori, etc...). Tot asa pasarea, nu are articulatii la picioare.

Daca a-si face un minirobot, din start voi folosi roti, nu articulatii mobile. In acest fel nu am probleme cu echilibrul, am mobilitate si viteza mai mare si este mai usor de realizat fizic.

Ca idee: minirobot cu roti, senzori inflarosii pt. depistare obstacole, semnalizare low-battery (eventual un mic ecran grafic lcd pt. mai multe mesaje), procesare cu uC, si in rest, depinde de ce utilitate va avea. Cea mai spinoasa problema: mecanica....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

E un inceput. Eu nu stiu prea multe despre cum se face asta, dar credca folosind lumina infrarosie si un microprocesor e realizabil, dar mai intai sa ii construim structura de baza, adica sasiu, acumulatori, roti, acumumulatori, apoi sa il dotam cu alte chestii ca: autonomie, comanda radio, etc. De asemenea ar fi bine sa fie usor de constrit pentru un om obisnuit. (adica sa nu aiba pieste prea rare, complicate...)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De asemenea ar fi bine sa fie usor de constrit pentru un om obisnuit. (adica sa nu aiba pieste prea rare, complicate...)

Asta nu cred ca este posibil,uitati-va,la masinuta telecomandata.Primul pas,ar fi un montaj de comanda a motorului electric(turatia si sensul).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma refer sa il putem construi noi...ma rog mai intai sa il proiectam. pentru propulsie m-am gandit la 2 motoare care se folosesc in aeromodelism: Motor 1 sau motor 2 (eu cred ca al doilea este mai bun. Pentru a-i modifica turatia, este bun un variator folosit tot in aeromodelism: Variator. Am putea folosi 8 roti, toate motoare, sau 4 motoare si 4 nu. Mai astept idei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock