Sari la conținut

MICROSOUND-100 - Un proiect complet de amplificator audio

donpetru

Postări Recomandate

Da intentionez sa construiesc ori microsound ori gx400 cu aceste vu-metre pe front.

Ce imi recomadati sa construiesc?

Editat de peace
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca doriti sa folositi produsul final pentru auditii de casa, atunci construiti microSOUND-100, in caz contrar GX400 sau AV400v2 (AV400v2 are un plus mare fata de GX400, cine a cumparat produsul stie la ce ma refer).

• Like 1
Link spre comentariu

MicroSOUND accepta tensiuni de alimentare intre +/-25Vcc si +/-40Vcc, daca il folositi pe boxe de 4 Ohm.

Da, mai am 5 buc. cablaje AV400v2.

Totodata, mai am doua cablaje AV400v2 semiansamblate (trebuie sa mai adaugati, finali, prefinali si superdioda, plus rezistoarele din baza sau grila finalilor, deoarece AV400v2 se poate configura, atat pe MOSFET cat si pe BJT in etajul final - deci, cablajele semiansamblate au componente plantate dar pot fi configurate in ambele variante prin adaugarea pieselor suplimentare necesare - le veti vedea in documentatie).

In plus, a mai ramas si varianta cu MOSFET AV400v2 folosita in teste.

Mai multe detalii, daca intentionati sa achizitionati AV400v2, discutam prin intermediul mesageriei private din forum.

Link spre comentariu

• 5 months later...

Ma gandesc sa creez un PCB mare stereo care sa contina doua etaje de amplificare, doua etaje preu si cu circuite de alimentare de protectie - SAU - sa merg pe varianta asazis modulara a proiectului, asa cum stabilisem initial. Prima varianta, cu cablaj mare, s-ar putea sa o pun in aplicare deoarece intentionez sa inlocuiesc cablajul si radiatorul unui amplificator mai vechi.

Link spre comentariu

• 1 year later...

Proiectul este in derulare, am definitivat preul si schema amplificatorului, am ales si partea asazis "de softstart" pentru difuzoare, ramane sa mai testez partea de control a ventilatorului in functie de temperatura radiatorului. In acest sens am conceput o alternativa fata de circuitul din proiectul TA1000PS unde am folosit acel attiny45. Deci, alternativa nu va fi cu MCU dar din cauza ca am foarte multe restante de anul trecut, am amanat testarea acestui circuit pentru perioada imediat urmatoare, cred ca cel mai probabil sfarsitul lunii februarie, luna martie cel tarziu, anul curent. Dupa testarea si acestei parti de circuit, voi sa incepe sa elaborez PCB-ul de care va spuneam, PCB care va fi primul prototip complet al acestui amplificator. 

Link spre comentariu

• 3 months later...

In ce stadiu sunteti cu PCB-ul pentru acest amplificator? As fi si eu interesat de constructia acestui amplificator hi-end. Acum ascult acasa pe GX400B si sunt multumit, dar daca ziceti dumneavoastra ca acesta este mult superior,fata de GX400, as dori sa il fac pe acesta. Cam ce costuri estimati ca sunt pentru definitivarea uniu asemenea amplificator, aici incluzant PCB, componente, traf?

Editat de uscatu83
Link spre comentariu

Luna iunie va fi luna cand voi prezenta o sursa de alimentare simetrica stabilizata si cu mai multe iesiri fixe de tensiune, un proiect inceput prin 2015 si facut printre picaturi, impreuna cu alte proiecte. Avand in vedere timpul pierdut pentru obtinerea versiunii finale a acestei surse, la schema vor avea acces doar utilizatori care se vor abona pentru cablajele de fabrica, asemenea proiectului cu 2xTDA7294. Este un proiect de sursa reglabila la care am lucrat destul de mult ca sa-i optimizez performantele - am testat in acest sens mai multe scheme existente pe net pentru comparatie. Complementar cu acest proiect voi prezenta si ce se poate face cu un kit de sursa reglabila din comert folosind pe post de carapace, o carcasa de sursa de calculator.

Tot in acest an am definitivat prototipul noului FET400 - mai ramane sa-l testez dupa ce finalizez sursa de care va spuneam mai sus. Acest FET400 - versiunea mea, ca denumirea mai este folosita pe net - va fi un proiect deschis, asemenea GX400. 

Tot in vara asta am pus pe masa de teste noul AS15201 la care mai asamblesem cate ceva in timpul liber pentru mestereala. Mai am de montat LED-uri la vu-metru si cateva mici ajustari si urmeaza testele finale.

De abia dupa aceea voi trece sa testez, ceea ce nu reusisem in februarie-martie din cauza unor probleme personale, acea schema de reglare a turatie ventilatorului, o alternativa la varianta cu MCU Attiny din kitul TA1000PS. Aceasta schema se va gasi pe cablajul MicroSOUND-100. Dupa ce validez prototipul acestui FAN Controller voi putea trece sa trasez schema finala MicroSOUND-100 si de abia dupa aceea voi putea trece sa proiectez cablajul - un cablaj imprimat care nu va fi deloc usor si va necesita destul de multe ore de proiectare PCB. Avand in vedere ca voi rezerva cateva ore dupa amiaza pentru proiectare PCB, pentru cellelalte ore voi fi la servici si cu alte treburi de-ale casei / familiei, pentru definitivarea acestui PCB cred ca va fi nevoie cam de o luna (maxim). Cand se va intampla lucrul asta, nu ma pot pronunta acum, dar cu siguranta va fi anul asta, sa zic cel mai probabil toamna asta.

Deci, cam acesta este programul aproximativ pana voi ajunge sa abordez din nou MicroSOUND-100. Bineinteles ca acest lucru nu trebuie sa va sperie pentru ca cu siguranta sunt si alte proiecte ca va vor trezi interesul, sper! 

Link spre comentariu

• 10 months later...

Am realizat preul Marantz, varianta Apex P30. Rezultatele sunt excep?ionale. Banda sinus/ dreptunghi pana la 200kHz dar cred ca dep??e?te chiar ?i 1MHz. Generatorul meu de semnal are maxim 200 kHz. Nu sunt vizibile distorsiuni pe osciloscop. La alimentare 24v simetric scoate circa 19 v vv nedistorsionat dar cred ca poate mai mult pt ca nu mai puteam creste nivelul la generator. Alimentarea este mai complicata tip shunt bipolar realizat ?n totalitate cu tranzistori bat ?i c?teva j fet ca generatoare de curent. Repet, rezultatele sunt excep?ionale deci ar fi super sa facem proiectul ?sta. Amplificatorul ar trebui sa fie tot un cfa. Diferen?a este ca un Ferrari pus la ?ntrecere cu un Trabant.

Link spre comentariu

Am lasat de aproape un an acest proiect MicroSOUND in st-by din cauza activitatii din acest topic. Cand am testat preul am subliniat si eu avantajele lui dar din pacate la vremea respectiva proiectul microSOUND nu a starnit asa de mult interes ca alte proiecte. Pacat, ma asteptam la o activitate mai mare in acest topic si cum au fost subiecte care au prezentau mai mult interes, mi-am concentrat atentia asupra lor.

Sa nu se inteleaga ca am abandonat microSOUND-100. Incurajez eventuale observatii la microSOUND-100 sau ce imbunatatiri din punctul vostru de vedere s-ar mai putea implementa. Bineinteles ca de la bun inceput nu am incercat sa fac o clona 100% dupa Maranz ci doar o alternativa cel putin la fel de buna si cred ca am reusit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock