Sari la conținut

MICROSOUND-100 - Un proiect complet de amplificator audio

donpetru

Postări Recomandate

Multumesc pentru implicare dar ca sa finalizam acest proiect mai repede trebuie sa fie utilizatori dornici sa testeze schemele prezentate ale proiectului. Intentionez sa ma ocup saptamana asta si luna viitoare de proiectarea cablajelor imprimate (pentru placile care au mai ramas de proiectat) si sa testez schema prezentata mai sus. Intre timp, o sa postez si schema corectorului de ton si a vu-metrului, schema pe care as dori sa o testati, ca sa castigam timp. Deci, daca este vreun utilizator care doreste sa ajute cu testarea schemei corectorului de ton (aceasta schema am s-o postez in zilele urmatoare), ar fi perfect.

In ceea ce priveste elaborarea cablajelor imprimate (tot setul), va reamintesc ca am gasit fondurile necesare pentru placile amplificatorului dar pentru restul, mai mult ca sigur, la cum evolueaza lucrurile, va trebui sa caut un sponsor sau, cum se zice, sa facem o colectare de bani in acest sens. Dar, acest lucrul il voi stabili dupa ce finalizez toate cablajele imprimate, deoarece de abia atunci voi stii cu exactitate cat vor costa. Mai e pana atunci, poate voi face lucrul asta in luna decembrie, nu stiu exact, sper! Tot pana atunci avem de testat niste scheme, pe cablaje prototip si dupa aceea mai discutam celelalte aspecte ale acestui proiect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am finalizat trasarea schemei corectorului de ton dar sunt putin nehotarat in ceea ce priveste forma vu-metrului. Cum ati prefera acest vu-meteru - cu tranzistoare, cu AO sau cu un circuit integrat dedicat ? Astept pareri in privinta asta in urmatoarele zile iar sambata sau duminica voi posta si partea cu corectorul de ton si vu-metru.

Numai bine

Link spre comentariu

Pana la urma cred ca o sa optez pentru versiunea cu LM3915.

O sa revin aici, in week-end-ul urmator, cu schema corectorului de ton si a vu-metrului, asa cum am promis. Pana atunci as dori sa stiu daca sunt utilizatori doritori sa experimenteze aceasta schema, pentru ca de cealalta schema, de care va spuneam mai sus, o sa ma ocup eu, in limita timpului liber disponibil.

Link spre comentariu

Vu-metru ala de pe youtube e fain tare, dar nu cred ca cade bine pe o statie cu potentiometre de reglaj de ton.

Sa spunem ca montam vumetrele pe centru fetei frontale a statiei de amplificare, potentiometrele unde le montam ???? :scratchchin:

Link spre comentariu

Am finalizat schema corectorului de ton si a vu-metrului. Aceste scheme, pe care le veti vedea in PDF-ul atasat mai jos, reprezinta versiunea 0.0.0 (prototip) pe care as dori sa le testam. Daca sunt utilizatori doritori sa testeze corectorul si vu-metru, cu atat mai bine, pentru ca sunt sanse mai mari ca anul acesta proiectul MicroSOUND sa fie finalizat complet, in caz contrar, termenul de finalizare a acestuia se va intinde in prima parte a anului viitor. Oricum, mai am de proiectat si sursa de alimentare si bineinteles, testarea modulelor. Deoarece timpul liber disponibil e mai redus, poate in vreun concediu sa mai am timp ceva mai mult pentru a aborda ceea ce va spuneam adineaori.

Dar, inainte de toate, schema corectorului de ton si a vu-metrului. Alimentarea vu-metrului am prevazut-o separat, deci va trebui sa fac o modificare in acest sens si schema bloc pe care am prezentat-o initial. Oricum, pana la finalizarea completa a acestui proiect, vor mai fi retusuri iar versiunea finala a lui, cu toate paginile proiectului le voi include intr-un singur PDF care se va regasi in prima postare a acestui topic. Dar, mai este pana atunci, acum ma ocup de partea de intarziere, proiectii si intrare (conform schemei bloc, placa MS300). Va urma, sper, anul asta, placa MS400 si alimentatorul MS100.

MicroSOUND-100 - Ton Controller and Vu-meter Schematic - v.0.0.0.pdf

As dori sa testam si schema vu-metrului, in mod special, deoarece am ceva rezerve in ceea ce priveste comanda mai multor LED-uri in serie de catre acel LM3915. Dispunerea led-urilor o voi face dupa exemplu din clipul youtube prezentat mai sus.

Tot in cursul luni noiembrie, voi incerca sa prezint cateva idei de dispunere a potentiometrelor si a led-urilor vu-metrului pe panou frontal al amplificatorului. Daca sunt idei in acest sens, va rog sa le postati, deoarece, mai multe idei de design, mai multe sanse sa realizam o carcasa de amplificator care sa fie pe placul cator mai multi utilizatori. Tot in luna noiembrie a acestui an voi incepe sa proiectez placa cu codul MS300. Aici sunt cateva aspecte importante de stabilit (ma refer la dispunerea conectorilor de intrare si iesire) dar asta voi vedea pe parcurs.

Numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock