Jump to content
Sign in to follow this  
donpetru

Rezultate evaluari performante amplificatoare audio

Recommended Posts

In acest topic as dori sa adunam diverse rezultate referitoare la caracteristicile si performantele amplificatoarelor audio, realizate in regim D.I.Y sau "de firma".

 

Pentru inceput, am atasat mai jos o imagine cu rezultatele testari amplificatorului TDA7294:

Test TDA7294.jpg

Am folosit o sarcina rezistiva test de 4 Ohm (care ati vazut-o si cu ocazia testarii GX400 si Av400v2), o sursa de alimentare cu un transformator de aprox. 250VA cu doua infasurari de 25Vac si un filtraj de numai 2 x 3300uF.

Precum observati, pentru alimentarea unui singur TDA, la +/-30Vcc, e suficient un transformator de aprox. 100VA 2x25Vca.

 

In decursul timpului, am folosit si un transformator de 150VA pentru alimentarea a doua TDA7294, pe 8 ohmi, cu rezultate foarte bune.

 

Daca mai aveti asemenea teste, pe care le puteti insoti si cu imagini (daca ati facut poze in timpul testelor), atunci va invit sa le postati in acest topic.

 

Va reamintesc, acest topic este strict dedicat amplificatoarelor audio. Daca doriti sa prezentati un review la un alt aparat sau schema electronica, atunci va invit sa accesati sectiunea urmatoare:

http://www.tehnium-a...ste-review-uri/

 

In acest topic nu se accepta comentarii, doar rezultate, asemenea mesajului pe care l-am scris. Daca doriti sa comentati rezultatele, deschideti un topic nou cu o legatura spre acest topic. Dupa aceea, eu voi posta un URL in mesajul postat aici, care va duce la acel topic.

 

Numai bine

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postez aici un tabel comparativ privind performantele unui TDA7294 atunci cand pe partea de alimentare se utilizeaza aceeasi punte redresoare si capacitoare de filtraj (in total 4 x 3300uF, deci 6600uF pe brat de alimentare) dar doua transformatoare de puteri diferite (toroidale INDEL, cotate la 2x24V in secundar):

Test comparativ TDA7294 cu trafo de 100VA si cu 200VA.jpg

Eventualele comentarii se pot face intr-un topic separat din aceasta sectiune facand trimitere catre acest subiect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.