Sari la conținut

Ajutor studiul amplificatoarelor audio!

chris_996

Postări Recomandate

Salut tuturor membrilor acestui forum! Recent m-am alaturat si eu acestui site din 2 motive:

1.Imi place muzica , ma incadrez in domeniul muzicii (cant la cateva instrumente si la voce, cel mai important am ureche muzicala! ) muzica necesita "difuzoare"> "difuzoarele" necesita amplificare ;

2.Fizica este un domeniu foarte vast si foarte interesant....mai exact electronica :D ;

Atat cu introducerea ...ce am eu nevoie sa aflu ...

Am cautat de multe ori pe internet cursuri de electronica.......nu am reusit sa inteleg mare lucru din ele...

Sunt clasa a 12-a(cunosc electricitatea si curentul alternativ de liceu) vreau sa ma tin de treaba asta si vreau de asemenea sa aflu cat mai mult posibil despre "sunet" !

si ma gandesc si incerc sa imi fac propriile amplificatoare..., mai tarziu boxe dar intai vreau sa ma rezum doar la amplificatoare...si desigur incepand de jos ca orice alt om

.

Daca ati putea sa-mi spuneti de unde fac si eu rost de material de studiu pentru a-mi forma bazele pentru ca apoi sa pot construi lejer (spre ex) un amplificator de 2x20w.

Am incercat sa studiez schemele de pe forum , dar fara niciun folos pentru ca nu le inteleg complet :\

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

chris_996,

un mod eficient de a invata e sa cauti persoane cu aceleasi interese si sa colaborati la diverse proiecte mici, e mult mai simplu de invatat de la cineva decat din carti de unul singur (asa au aparut profesorii) - daca vezi ca te prinde treba asta urmeaza o scoala (din pacate nu am vazut inca pe nimeni invatand electronica de pe internet)

RR

Link spre comentariu

Marian78, cu engleza nu am probleme ...ma pricep :D !

Si Da..ai dreptate este absolut inutil sa studiez lucruri la care eu deja am lipsuri :D

Sa inteleg ca in prima faza ar trebui sa studiez componentele separat ... (ma refer la tranzistori, diode , condensatoarele si bobinele le cunosc de la curent alternativ )

ma incurc la tensiuni V+ si V-(din am intele eu si nu stiu daca am inteles bine este tensiunea de intrare cu + si -) GND-ul care din cate am inteles este masa ...

Roadrunner e cam greu sa incerc sa studiez cu inca o persoana ca sunt cam singurul din zona care prezinta interes in domeniul electronicii :D

Si pana la urma eu ce fac fac pentru mine in principiu !

Apropo la facultate intentionez sa dau la Etti la politehnica ... nu stiu sigur ce se studiaza dar am impresia ca o sa fie nevoie sa stiu circuite .

Editat de chris_996
Link spre comentariu

• 8 months later...

claudiu, cauta cartea asta: High Performance Audio Power Amplifiers, B.Duncan

este cea mai reprezentativa in domeniul amplificatoarelor audio.

Multumesc mult leo, am si gasito acum ma pun pe citit. O zi buna si multumesc inca o data :smile:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock