Sari la conținut

dificultati in aplicarea reglementarilor punct de producere/consum

Postări Recomandate

Am dat mail la ANRE cu privire la posibilitatea existentei punctelor de producere/consum individuale pesoane fizice si am primit raspuns favorabil, dar in practica e aprope imposibil de aplicat.

Un loc de producere consum care se incadreaza in puterea autorizata pentru un loc de consum preexistent ar fi usor de infiintat in teorie deoarece nu necesita modificarea bransamentului existent conform normelor ANRE.

SIstemul care il am eu este de tip semigrid tied, are si baterii si surplusul este injectat in retea consumatorii sunt pe baterii si invertoare.

Nu stiu dece e asa de dificil si de scump sa inchei un asfel de contract, ma gandeam ca se mai pot economisi din baterii.

Tinde sa iasa mai ieftin offgrid cu tot cu baterii pentru un consum de caa 2MWh pe an caa 2000 ron/an si scapi de toate durerile de cap, iarna merge cu generator cu gaz si rezolva si incalzirea prin cogenerare.

Am testat un sistem de cogenerare cu gazeificare care merge cu lemne si alte resturi care ard, inspirat dupa un autombil cu lemne, functioneaza.

Mai e un pic de ajutor si de la vant.

In pricipiu am ramas pe offgrid caci sistemul energetic e inchis pentru cetateni.

Cu tot cu caldura ajunge la 3000 ron/an si nici atit, asta in cazul ca tii sa schimbi bateriile la 2 ani.

Treaba e ca nu vream bani sau certificate verzi ci doar sa platesc abonamentul si eventual sa fac un consum in calculatia pentru energia livrata cam in raport de 1/3 adica o unitate consumata pentru 3 unitati livrate. cam asa iese din calculele pe tarife.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock