Jump to content
Sign in to follow this  
cavit

dificultati in aplicarea reglementarilor punct de producere/consum

Recommended Posts

Am dat mail la ANRE cu privire la posibilitatea existentei punctelor de producere/consum individuale pesoane fizice si am primit raspuns favorabil, dar in practica e aprope imposibil de aplicat.

Un loc de producere consum care se incadreaza in puterea autorizata pentru un loc de consum preexistent ar fi usor de infiintat in teorie deoarece nu necesita modificarea bransamentului existent conform normelor ANRE.

SIstemul care il am eu este de tip semigrid tied, are si baterii si surplusul este injectat in retea consumatorii sunt pe baterii si invertoare.

Nu stiu dece e asa de dificil si de scump sa inchei un asfel de contract, ma gandeam ca se mai pot economisi din baterii.

Tinde sa iasa mai ieftin offgrid cu tot cu baterii pentru un consum de caa 2MWh pe an caa 2000 ron/an si scapi de toate durerile de cap, iarna merge cu generator cu gaz si rezolva si incalzirea prin cogenerare.

Am testat un sistem de cogenerare cu gazeificare care merge cu lemne si alte resturi care ard, inspirat dupa un autombil cu lemne, functioneaza.

Mai e un pic de ajutor si de la vant.

In pricipiu am ramas pe offgrid caci sistemul energetic e inchis pentru cetateni.

Cu tot cu caldura ajunge la 3000 ron/an si nici atit, asta in cazul ca tii sa schimbi bateriile la 2 ani.

Treaba e ca nu vream bani sau certificate verzi ci doar sa platesc abonamentul si eventual sa fac un consum in calculatia pentru energia livrata cam in raport de 1/3 adica o unitate consumata pentru 3 unitati livrate. cam asa iese din calculele pe tarife.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.